ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ;- ΚΛΕΙΣΤΗ Η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ»

"Eίναι ένα αριστούργημα για την Σαντορίνη< γράφουν για την Κόκκινη Παραλία.

«Eίναι ένα αριστούργημα για την Σαντορίνη, γράφουν για την Κόκκινη Παραλία βιετναμέζοι δημοσιογράφοι.

 

Η περίφημη «Κόκκινη Παραλία», θεωρείται μια από τις πλέον ξεχωριστές του πλανήτη και συχνά-πυκνά, φιλοξενείται σε λίστες με τις πλέον όμορφες και ιδιόμορφες. Πριν από λίγες μέρες συνέβη μια μικρή κατολίσθηση, ευτυχώς σε νυχτερινές ώρες, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η παρέμβαση του Δήμου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το Σωματείο Επαγγελματιών Νότιας Σαντορίνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία φιλοξενεί και Δελτίο Τύπου του Δήμου, τονίζοντας ότι η πρόσβαση στην περιοχή δεν επιτρέπεται επειδή έχουν διαμορφωθεί «συνθήκες για νέα αποκόλληση διπλανών τμημάτων». Επειδή όμως εδώ και καιρό, αναγνώστες της σελίδας, αλλά και ακροατές του ραδιοφώνου, είχαν επικοινωνήσει με τον γράφοντα, θέτοντας του το ερώτημα, αν έχουν γίνει εργασίες διευκόλυνσης της πρόσβασης στην «Κόκκινη Παραλία», το ίδιο ερώτημα, τίθεται πλέον στην πλευρά του Δήμου: Έγιναν τέτοιες εργασίες; Αν ναι, τις έκανε ο Δήμος ή κάποιος ιδιώτης; Βασίζονταν σε μελέτη; Εν κατακλείδι: προχθεσινή αποκόλληση ήταν «εν αιθρία;».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην «Κόκκινη Παραλία» – ευτυχώς σε νυκτερινή ώρα – και σημαντικές ποσότητες χώματος και πέτρας κατέκλυσαν την παραλία, μπροστά από το σημείο της αποκόλλησης. Το γεγονός συνέβη τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη και με εντολή της αστυνομίας αποκλείσθηκε συνολικά η πρόσβαση προς την “Κόκκινη Παραλία”. Τοποθετήθηκαν χονδρό συρματόπλεγμα, κόκκινες κορδέλες και μεγάλες ενημερωτικές πινακίδες, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που πληροφορούν για την απαγόρευση διέλευσης και προειδοποιούν για το ενδεχόμενο νέων κατολισθήσεων. Χθες μετά από πρόσκληση της Αστυνομίας παρευρέθηκε εκπρόσωπος μας στην κόκκινη παραλία όπου είδαμε την κατάσταση από κοντά και πραγματικά σοκαριστήκαμε. Αυτό που μας εξέπληξε περισσότερο ήταν ότι κάποιοι απομάκρυναν και κατέστρεψαν τις πινακίδες και τα προστατευτικά της Αστυνομίας, με σκοπό να ελευθερώσουν και πάλι την παραλία για να γίνει προσβάσιμη στους τουρίστες. Θα θέλαμε να τους παρακαλέσουμε να σταματήσουν να παίζουν με ανθρώπινες ζωές. Ένα τέτοιο ατύχημα αν είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είχε συμβεί σοβαρό δυστύχημα. Παρακαλούμε θερμά τα ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά γραφεία-rent a car, να ενημερώνουν με σαφήνεια ότι η κόκκινη παραλία είναι κλειστή για το κοινό, και ότι απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε αυτήν. Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του δήμου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Από το Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι από την κατολίσθηση αποσχισμένου τμήματος πρανούς στην Κόκκινη Παραλία της Κοινότητας Ακρωτηρίου, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για νέα αποκόλληση διπλανών τμημάτων, με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια των λουόμενων και των παρευρισκομένων στην παραλία. Για τους λόγους αυτούς η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, με την από 07/08/2013 απόφασή της, απαγόρευσε την πρόσβαση προς την Κόκκινη Παραλία. Ο Δήμος Θήρας κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να σεβαστούν τα απαγορευτικά σήματα και κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Θήρας επί του μονοπατιού και να μην προσεγγίζουν σε καμιά περίπτωση την Κόκκινη Παραλία για την δική τους ασφάλεια, μέχρι την αποκατάσταση ασφαλών συνθηκών παραμονής στην παραλία.