ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΦΠΑ-ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Την αντίθεσή του στη νομοθετημένη πλέον αύξηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου επανέλαβε για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο την Παρασκευή 26 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Νίκου Συρμαλένιου και των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Ναυτιλίας κ. Γιάννη Θεοτοκά και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Λεονταρίτης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιωτικού συμπλέγματος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την ελαχιστοποίηση των ανισοτήτων σε ό,τι αφορά την διασύνδεση.

Ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε την εφαρμογή της προεκλογικής εξαγγελίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για το μεταφορικό ισοδύναμο, πρόταση που γίνεται πιο επίκαιρη και αναγκαία μετά από την αύξηση του Φ.Π.Α η οποία θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Για τον Αντιπεριφερειάρχη, επιτακτική κρίνεται και η σύνδεση του κεντρικού άξονα των Κυκλάδων, που συμπεριλαμβάνει τα τέσσερα μεγαλύτερα σε πληθυσμό νησιά (Σαντορίνη – Νάξο – Πάρο και Σύρο τρεις φορές εβδομαδιαίως, προκειμένου οι νησιώτες να εξυπηρετούνται έχοντας πρόσβαση με το διοικητικό κέντρο του Νομού, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, τις Περιφερειακές Διοικήσεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας κ.λ.π.

Στις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Λεονταρίτης συμπεριλαμβάνεται και η σύνδεση της πρωτεύουσας του Νομού με το λιμάνι της Ραφήνας καθώς και η σύνδεση της Μυκόνου (μέσω των επιδοτούμενων πλοίων της ακτοπλοΐας) με τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια, αφού η Μύκονος διαθέτει διεθνή αερολιμένα μέσω του οποίου οι επισκέπτες της θα μπορούν να μετακινηθούν και προς τα υπόλοιπα νησιά.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την πρόταση για θέσπιση ειδικών εκπτώσεων (ακόμη και δωρεάν μετακίνηση) σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως χρόνιους ασθενείς, άπορους και ανέργους, στα δρομολόγια της επιδοτούμενης ακτοπλοΐας καθώς και την παροχή εκπτώσεων στα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία του Νομού (ποδόσφαιρο- basketvolley κ.λ.π), τα οποία υποβάλλονται σε πολύ μεγάλο κόστος, δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές υποχρεούνται να διανυκτερεύουν στα νησιά στα οποία διεξάγονται οι αγώνες.

Ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε την αναγκαιότητα επανασχεδιασμού των ακτοπλοϊκών γραμμών (επιδοτούμενων και μη), του έγκαιρου προγραμματισμού των δρομολογίων, της βελτίωσης των συνδέσεων των νησιών των Κυκλάδων με τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και τέλος την επανασύνδεση της γραμμής της Θεσσαλονίκης με το Νότιο Αιγαίο.

Στην κατακλείδα της τοποθέτησής του ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα της υλοποίησης των προτάσεών του μέσω της άμεσης εφαρμογής τους, δεδομένου ότι έγιναν αποδεκτές και από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στη συνεδρίαση”.

1 Απάντηση

  1. Το μεταφορικό ισοδύναμο, εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
    Εκτός από μία… ο ευρών αμειφθήσεται!

    Ας θυμηθεί κος Συρμαλένιος τις προεκλογικές θέσεις, και ας πιέσει να εφαρμοστεί το μέτρο ΤΩΡΑ, αν όχι χθες. Το οφείλουμε στους ανθρώπους που μόχθησαν για να εφαρμοστούν μέτρα σαν το Μ.Ι. που κατοχυρώνουν την νησιωτικότητα, όπως ο αλησμόνητος Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης. Το ίδιο και οι άλλοι νησιώτες βουλευτές, δικαιολογίες του τύπου “δεν είναι πρόσφορη η συγκυρία” θα θεωρηθούν αστείες, και εκ του πονηρού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *