ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ «ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ» ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

 parastasitodiplo biblioŸ

  Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο της Σαντορίνης, την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Το διπλό βιβλίο» του Δημήτρη Χατζή, από την Εταιρεία Θεάτρου PEQUOD, το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εστία Πύργου» και ώρα 21:00.

Κείμενο : Δημήτρης Χατζής
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία : PEQUOD
Παίζουν : Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αγγελική Παπαθεμελή

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Το διπλό βιβλίο» του Δημήτρη Χατζή

 

Με την πτώση της χούντας και μετά από 28 χρόνια εξορίας στην Ανατολική Ευρώπη, ο Δημήτρης Χατζής (1913-1981) επιστρέφει στην Ελλάδα το 1975 και το επόμενο έτος δημοσιεύει Το διπλό βιβλίο, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου. Ακολουθώντας τη ζωή του βασικού του ήρωα Κώστα, ο Χατζής καταφέρνει να διατρέξει τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας – όχι σαν παρατηρητής, ούτε με έναν ιστορικό ή πολιτικό τρόπο, αλλά αποτυπώνοντας το ψυχικό τοπίο που διαμόρφωσαν αυτές οι στιγμές της ιστορίας μας. Έτσι, η ιστορία του Κώστα γίνεται η ιστορία της χώρας μας, φωτίζοντας τις πτυχές του «ρωμαίικου» που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα. Συγχρόνως, όμως, η ιστορία του καταφέρνει να γίνει πανανθρώπινη, ένας στοχασμός για τη θέση του ανθρώπου «στο δικό μας κόσμο το σημερινό», ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα ή πατρίδα.
Έπειτα από τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Γλάρο του Τσέχωφ, η νεοσύστατη θεατρική ομάδα
Pequodτης Αγγελικής Παπαθεμελή και του Δημήτρη Ξανθόπουλου (ιδρυτικό μέλος της οποίας ήταν και ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης) ανεβάζει στη σκηνή Το διπλό βιβλίο σε μια πρωτότυπη προσέγγιση που αναζητά με λιτά μέσα και μια ουσιαστική δουλειά συνόλου νέες μορφές αφήγησης και επαφής με το κοινό.