TA ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΤΑΡΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ SAF

 

 

 

“Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης σας καλούν σε ένα εικαστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Δημήτρη Μυταρά.

Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1934. Ήταν φοιτητής της Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Μόραλη και τον Παπαλουκά και αργότερα δίδαξε και ο ίδιος στην ίδια σχολή.

Ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία, την ενδυματολογία, την εσωτερική διακόσμηση, ενώ φιλοτέχνησε και πολλές τοιχογραφίες.

Παράλληλα άφησε πίσω του ένα πλούσιο συγγραφικό έργο που αφορά στην τέχνη καθώς και άρθρα και ποιήματα.

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του στην Καλών Τεχνών εκπόνησε έρευνα σχετικά με την εννοιολογική τέχνη και τελικά σε συνεργασία με μία ομάδα φοιτητών εξέδωσε 2 βιβλία.

Το 1978 μαζί με τη σύντροφό του, που είναι κι αυτή ζωγράφος, ίδρυσαν στη Χαλκίδα ένα εργαστήρι τέχνης όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Το πολύ χαρακτηριστικό εικαστικό στυλ του Δημήτρη Μυταρά αναδύεται μέσα από τις ελεύθερες γραμμές και τις μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις που χρησιμοποιούσε. Η θεματολογία του αποτελείται κυρίως από ανθρώπινες, περισσότερο γυναικείες, μορφές με έντονα αποδοσμένα τα πρόσωπά τους.

Από το 2008 και μετά η υγεία του επιδεινώθηκε με τρόπο που επηρέασε σημαντικά την όρασή του και τελικά απεβίωσε το 2017 σε ηλικία 83 ετών.

Στο εργαστήρι μας θα γνωρίσουμε το εικαστικό έργο του καλλιτέχνη και θα πειραματιστούμε με τις γραμμές και τα χρώματα που θα μας οδηγήσουν στη δημιουργία νέων μορφών εμπνευσμένων από το έργο του.

Σάββατο   Κυριακή

Α,Β,Γ Δημοτκού 10:30-12:00

 

Δ,Ε,Στ Δημοτικού 16:00-17:30       Δ,Ε,Στ Δημοτικού 12:30-14:00

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στο τηλέφωνο 22860 85141 Τρίτη – Κυριακή 10.00-16.00.

 

Έως 20 παιδιά ανά τμήμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Λυδία Καραγιαννίδη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *