«ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ»

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΡΙΣ

 

 

  Σήμερα η έπαρχος ξήλωσε το STOP του Πύργου. Τα αντανακλαστικά του Δήμου λειτούργησαν επιτέλους (στο επικοινωνιακό επίπεδο). Μήπως επειδή έχει πανσέληνο απόψε κι είν’ ωραία;. Ή μήπως η κ. Λειβαδάρου έπραξε το αυτονόητο και τους πήρε τις εντυπώσεις, αφήνοντας τους “μερικούς” να περιμένουν το πρώτο ατύχημα, για να αναφωνήσουν “σας τα λέγαμε, εμείς”;.

 

“Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου του Δημάρχου

To έργο κατασκευής του περιφερειακού δρόμου Αεροδρομίου – Οίας δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Θήρας, παρότι ο Δήμος παρεμβαίνει καθημερινά ασκώντας πίεση στους αρμοδίους για την ολοκλήρωσή του. Επιπλέον, ο Δήμος παρεμβαίνει και σε βελτιώσεις του έργου, όπως είναι η διαπλάτυνση στο σημείο του ξενοδοχείου «Ερατώ».

Η ενημέρωση των κατοίκων για τον αποκλεισμό δρόμων πρέπει να γίνεται με Δελτία Τύπου από τον φορέα υλοποίησης του έργου.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία του παρόντος να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού μας ότι το επαρχιακό δίκτυο δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Θήρας, παρά το γεγονός ότι προβαίνει σε απαραίτητες μικροσυντηρήσεις του, στην αποκομιδή φερτών υλικών (χώματα, πέτρες) όπως για παράδειγμα συμβαίνει συχνά στο δρόμο του Αθηνιού. Περαιτέρω, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου η σήμανση με πινακίδες του ΚΟΚ, ούτε τα κλαδέματα των δέντρων που σχεδόν πάντοτε ο Δήμος φροντίζει γι’ αυτά.

Αντιλαμβανόμαστε την ισχυρή συνήθεια της ρήσης «τα παράπονα σου στο Δήμαρχο» αλλά υπάρχει και η άλλη ρήση «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Ο Α’ βαθμός τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς τα απαραίτητα μέσα σηκώνει το βάρος και θεμάτων που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του.

Σε ότι αφορά την αλλαγή της σήμανσης στον κόμβο του Πύργου, για το θέμα αυτό ο Δήμος Θήρας ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 13.34 με έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος Θήρας προ ετών εκπόνησε μελέτες για 8 κόμβους, εκ τις οποίες υλοποιήθηκαν οι 3 μετά από προφορική συνεννόηση με την Περιφερειακή Αρχή, σε σημεία που υπήρχε λόγος ασφάλειας. Για τον κόμβο του Πύργου, ο συντάκτης των μελετών κ. Στ. Κωνσταντινίδης λαμβάνοντας υπόψη και τη λειτουργία του ΕΠΑΛ Θήρας, πρότεινε λύσεις με κυρίαρχο το θέμα της ασφάλειας των μαθητών. Επειδή στο ανώτερο έγγραφο η ΠΝΑΙ αναγνωρίζει, όπως είναι φυσικό, την αρμοδιότητα της για όλα τα θέματα που αφορούν το επαρχιακό δίκτυο, παρακαλούμε τους

δημότες μας για τα θέματα αυτά όπως απευθύνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (Επαρχείο)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *