ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΛΙ!!: ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

... και πολύ κράτησε η "ομοψυχία" για το Νοσοκομείο.

… και πολύ κράτησε η «ομοψυχία» για το Νοσοκομείο.

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΛΙ!!: ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  Σε άγριο και άνευ προηγουμένου καυγά εξελίσσεται η υπόθεση του Νοσοκομείου Σαντορίνης, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τη «σπάνια» ικανότητα ορισμένων παραγόντων του νησιού να διχάζουν ακόμα και για θέματα που ενώνουν την τοπική κοινωνία. Η αρχή έγινε, με συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Σαντορίνη- Θηρασία- Ενότητα -Αλλαγή» σε τοπικό ΜΜΕ. Ακολούθησε οργίλη ανακοίνωση του Δημάρχου, από την οποία προκύπτει (γιατί ο γράφων δεν παρακολούθησε –και ασφαλώς δεν εκλήθη- στην επίμαχη συνέντευξη) ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι απεργάζεται σχέδια εκχώρησης του Νοσοκομείου σε ιδιώτες.

  Ως αποτέλεσμα, είχαμε μια απαντητική επιστολή του κ. Αναστάσιου- Νικολάου Ζώρζου, η οποία βρίθει ψυχολογικών και ψυχιατρικών όρων, ενώ γίνεται λόγος ακόμα και για πιθανή προβοκάτσια εκ μέρους του κ. Αντώνη Σιγάλα. Επειδή επίσημη ανακοίνωση από την παράταξη της αντιπολίτευσης δεν υπάρχει, παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου και σε επόμενη ανάρτησή μας, θα γραφεί ένα άρθρο για την επονείδιστη αυτή ιστορία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  «Ρεσιτάλ Πολιτικού Τυχοδιωκτισμού από τον Αντώνη Σιγάλα

                Με μια κακοστημένη μικρή πολιτική προβοκάτσια, ο κ. Αντώνης Σιγάλας στη χθεσινή άθλια τηλεοπτική του εμφάνιση επιχείρησε για μια ακόμα φορά να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη και να διχάσει την θηραϊκή κοινωνία, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του Δημάρχου Θήρας. Είπε συνειδητά ψέματα, προκειμένου να διασπάσει την ενότητα του θηραϊκού λαού, δυναμιτίζοντας τον κοινό αγώνα για την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου της Σαντορίνης.

                 Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέντευξή του, την ακριβώς προηγούμενη μέρα είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Θήρας. Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος του παρείχε πλήρη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του νέου Νοσοκομείου και του γνωστοποίησε την ύπαρξη επιστολής από τον  Υπουργό Υγείας η οποία μόλις την προηγούμενη μέρα είχε σταλεί στο Δήμο. Με την επιστολή αυτή ο Υπουργός Υγείας επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις του για το θέμα και ζητά από την τοπική κοινωνία την πρόταση της για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου έως 15 Σεπτεμβρίου.

                 Ο Δήμαρχος Θήρας έχει καταστήσει σαφές ότι η όλη υπόθεση έχει εισέρθει σε μια πολύ κρίσιμη φάση, στην οποία απαιτούνται προσεκτικοί, σοβαροί και υπεύθυνοι χειρισμοί και κυρίως ενότητα και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων των φορέων και των κατοίκων του νησιού.

                Ο Δήμαρχος Θήρας έχει καταστήσει σαφές ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για την Θηραϊκή Πολιτεία, την παράταξη στην οποία ο θηραϊκός λαός με συντριπτική πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές ανέθεσε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου μας, η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας αποτελεί πολιτικό ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Η προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων της Σαντορίνης και των επισκεπτών της είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με ομόφωνη απόφαση του έχει αποτυπώσει τη θέληση του θηραϊκού λαού για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, που θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αντάξιες της Σαντορίνης και των εκατομμυρίων θαυμαστών της σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Θήρας με μεθοδικότητα και σοβαρότητα προετοιμάζει μια ολοκληρωμένη  πρόταση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Η πρόταση αυτή πρέπει να υπηρετεί τους υψηλούς στόχους που προαναφέραμε και θα παρουσιαστεί στο Θηραϊκό λαό σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 13/8/2013.             

Ο κ. Αντώνης Σιγάλας αντί να σταθεί με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα στο πλευρό του Δημάρχου και της αγωνιούσας Θηραϊκής κοινωνίας στο μεγάλο κοινό μας αγώνα για να ανοίξει επιτέλους το νέο Νοσοκομείο, έκανε μια διαφορετική επιλογή. Με μια κίνηση που αποτελεί πολιτική αλητεία και με προφανή στόχο την κατασυκοφάντηση του Δημάρχου προσωπικά βγήκε και κατήγγειλε ένα δήθεν μυστικό σχέδιο του Δημάρχου και κάποιων άλλων σκοτεινών δυνάμεων με σκοπό την παράδοση του νέου Νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Δήλωσε μάλιστα με περίσσιο θράσος ότι έχει στοιχεία και αποδείξεις τα οποία και θα παρουσιάσει. Ο κ. Σιγάλας ψεύδεται. Όχι μόνο δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο και καμία απόδειξη για τους κατάπτυστους ισχυρισμούς του, αλλά όπως ο ίδιος στην ίδια του την ομιλία παραδέχτηκε δεν γνωρίζει ποια είναι τα περίεργα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή τη δήθεν συνωμοσία για το ξεπούλημα του Νοσοκομείου σε σκοτεινά ιδιωτικά συμφέροντα.

     Η συνέντευξη του Αντώνη Σιγάλα θα μπορούσε να είναι ένα παραλήρημα ψυχωτικού χαρακτήρα, αν δεν αποτελούσε μια συνειδητή προβοκάτσια τεράστιου μεγέθους με στόχο τη διάσπαση της κοινής προσπάθειας, το διχασμό της τοπικής κοινωνίας και τελικό αποτέλεσμα την ματαίωση της έναρξης λειτουργίας του νέου νοσοκομείου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Αντώνης Σιγάλας και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί δεν επιθυμούν να ανοίξει το νέο Νοσοκομείο. Ποντάρουν σε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη γιατί θεωρούν ότι τους εξυπηρετεί πολιτικά.

                Ο κ. Αντώνης Σιγάλας ξέρει πολύ καλά ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές έρχεται η ώρα της πολιτικής του συνταξιοδότησης. Όσο πλησιάζει η μέρα της ετυμηγορίας του θηραϊκού λαού, η αγωνία του κύριου Σιγάλα και των συμφερόντων που εκπροσωπεί κορυφώνεται. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι στην απελπισμένη προσπάθεια που καταβάλουν για την πολιτική διάσωσή τους δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε αθέμιτο μέσο. Δεν θέλουν να ανοίξει το νέο νοσοκομείο με αυτή τη δημοτική αρχή. Δεν θέλουν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων Σαντορινιών. Επενδύουν στην αποτυχία του Δήμου, στην αποτυχία της Σαντορίνης, για να αποκομίσουν αντιπολιτευτικά και μικροπολιτικά (ίσως και άλλα) οφέλη.

     Ο  Αντώνης Σιγάλας κατά συρροή ψεύδεται και επικινδύνως προβοκάρει. Ο Δήμαρχος, η παράταξη της Θηραϊκής πολιτείας και ο λαός της Σαντορίνης δεν θα του επιτρέψουν ποτέ να πραγματοποιήσει τα ανομολόγητα καταστροφικά σχέδια του. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει!!».