ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ “ΘΑΥΜΑΤΑ” ΤΟΥ Κ. ΦΥΤΡΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

 

 

 

ΦΥΤΡΟΣ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.2016.3 (2)Η Εστία Πύργου σας προσκαλεί την Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, στις 20:00, στον εκθεσιακό χώρο της πλατείας Πύργου, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Σαντορινιού και Πυργιανού κ. Κωνσταντίνου Φύτρου με θέμα «Το θαύμα του χωριού Πύργου Σαντορίνης». Διάρκεια έκθεσης: 25/7-16/8/2016. Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 και 18.00-21.00.

Η έκθεση περιλαμβάνει 50 καλλιτεχνικές φωτογραφίες, πολλές με την τεχνική hand colored photography – από το προσωπικό αρχείο του- των Καμπαναριών και Εκκλησιών του Πύργου που για πρώτη φορά προβάλλονται.

Ο Κωνσταντίνος Φύτρος γράφει: «Η λέξη “θαύμα” προέρχεται από το ελληνικό “θαυμάσιον” δηλ. αυτό που προκαλεί θαυμασμό και κατάπληξη.

Αυτά τα συναισθήματα έχουμε στον Πύργο το ψηλότερο χωριό της Σαντορίνης με τις 48 εκκλησιές και παρεκκλήσια στην ευρύτερη περιοχή του καθώς και την πρώτη σχολή διδασκαλίας της Θήρας.

Το θαύμα από τα καμπαναριά και τις υπέροχες κατάλευκες αρχιτεκτονικές, άλλοτε υπόσκαφες και άλλοτε κτιστές, μέσα στον οικισμό του Πύργου, όσο και γύρω του και στις πλαγιές του βουνού του Προφήτη Ηλία, σε καλούν, σου στέλνουν το μήνυμα να θαυμάσετε τα απίστευτα σχήματα που άλλοτε με μορφή κύβου ή ορθογώνιου με λίγα και μικρά ανοίγματα τους, και άλλοτε με μορφή οκταγωνικού πρίσματος, σφαίρας ή κυλίνδρου, σου προκαλούν κατάπληξη.

Η έννοια της πίστης, του φόβου για το ηφαίστειο και η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων του χρόνου ή η ανάγκη για σύναξη έδωσε αυτά τα αριστουργήματα».

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΥΤΡΟ

 

 

ΦΥΤΡΟΣ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.2016.3Ο Κωνσταντίνος Φύτρος είναι από τον Πύργο Καλλίστης της Σαντορίνης και είναι καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ειδικότητα στην Πληροφορική και μέλος της συγγραφικής ομάδας του σχολικού βιβλίου Πληροφορικής Γυμνασίου που διδάσκεται τώρα και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Ανήκει στο τμήμα Διδακτορικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Μηχανικών σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής (2016) του Υπουργείου Παιδείας για τις προδιαγραφές ειδικού υποστηρικτικού εξοπλισμού ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Τεχνολογικού Ινστιτούτου ΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Πληροφορικής από το 2003.

Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις, και δύο μεγάλα ερευνητικά έργα (ΤΕΙΑ, ΑΠΘ) για υποστηρικτικές Τεχνολογίες και Ψυχομετρική.

Εφέτος (2016) βραβεύτηκε από την Μονάδα εφηβικής Υγείας – στην οποία είναι και συνεργάτης – της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Παν & Αγλ. Κυριακού» για την καλύτερη πρακτική ως μέντορας στην εκπαίδευση και τη δημιουργία τεχνολογικών εργαλείων από τους νέους για τους συνομηλίκους τους (peer to peer), μέσα από προγράμματα από της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)

Η ζωγραφική, η φωτογραφία και η μουσική τεχνολογία είναι τα αγαπημένα του χόμπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *