ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΟΙΑΣ

ΣΕ ΝΕΑ(;) ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

 

ΟΙΑ“Σε νέα βάση με προοπτική ολοκλήρωσης, θέτει το έργο του νέου δρόμου Αεροδρόμιο – Φηρά – Οία στη Σαντορίνη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε σύσκεψη σήμερα στην Θεσσαλονίκη, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με την ηγεσία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, προκειμένου να ξεπεραστούν τα πολυεπίπεδα προβλήματα που το έργο παρουσιάζει

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζει το έργο του οδικού δικτύου  Αεροδρόμιο – Φηρά – Οία στη Σαντορίνη, απετέλεσε αντικείμενο ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., που είναι και η διευθύνουσα υπηρεσία της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου.

Στην σύσκεψη, για την οποία προηγήθηκε μεγάλο διάστημα προεργασίας και προετοιμασίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ κ. Απόστολος Αντωνούδης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Ραχανιώτης.

Από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΔΑ Νοτίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Σκιαδάς, στελέχη της ΕΔΑ, στελέχη της Εγνατία Α. Ε. και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης, ιδιαίτερα σημαντικής για την πορεία εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του έργου Αεροδρόμιο – Φηρά – Οία , είναι ότι πλέον αυτό τίθεται σε τελείως νέα βάση.

Πρόκειται για έργο το οποίο η σημερινή Περιφερειακή Αρχή παρέλαβε σε προβληματική κατάσταση και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, είχε σκοπό να αντιμετωπίσει τα πολυεπίπεδα προβλήματα που υπάρχουν στο εν λόγω έργο.

Η πολιτική βούληση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, όπως αυτή αποτυπώθηκε και συμφωνήθηκε με την ηγεσία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. είναι να δρομολογηθεί λύση βιώσιμη, η οποία θα δίνει προοπτική στο νησί της Σαντορίνης και θα αντιμετωπίζει το σύνολο των προβλημάτων που το συγκεκριμένο τεχνικό έργο οφείλει να καλύψει.

Οι υπηρεσίες της Εγνατία α.ε., της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της ΕΔΑ Ν. Αιγαίου, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσουν την, εκ των διαμορφωμένων, καταστάσεων απαιτούμενη νέα διοικητική και τεχνική πορεία του έργου την οποία και θα παρουσιάσουν στη Σαντορίνη ευθύς αμέσως μόλις ολοκληρωθεί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *