ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΓΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

Saliveros_p_exo_gonia copyΣτην Έξω Γωνιά Θήρας  συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο Έξω Γωνιάς Θήρας.

 
Συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο Εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν.3937 (ΦΕΚ 60Α/2011).
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα υπενθύμισε ότι στη συνεδρίαση του Τοπικού της 10-8-2016 (πρακτικό 5/2016) συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2017.
Στο πρόγραμμα δεν συμπεριλάβαμε την εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν.3937 (ΦΕΚ 60Α/2011) παρά το γεγονός ότι είχε υποβληθεί η από 12-7-2016 αίτηση του ……….., επί της οποίας έχει σταλεί το αριθ. 53/25-7-2016 έγγραφό μας. Με το έγγραφο αυτό γνωστοποιήσαμε ότι δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί σε βάρος των οικονομικών μας διαθεσίμων η ένταξη μελέτης για να επιλυθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3937 το πρόβλημα που καθιστά μέρος των ιδιοκτησιών εντός των ορίων του οικισμού μη οικοδομήσιμα οικόπεδα. Έχουμε δεσμευτεί ότι τα διαθέσιμα οικονομικά προορίζονται για έργα που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ωστόσο μας γνωστοποίησε ότι θα μπορούσε να εξετασθεί το ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος με κάλυψη της δαπάνης από τις κεντρικές Υπηρεσίες του Δήμου και συνέστησε να συμπεριληφθεί η κατάρτιση της εν λόγω μελέτης στο τεχνικό πρόγραμμά μας χωρίς επιβάρυνση των οικονομικών της Κοινότητάς μας αλλά με κάλυψη από αδιάθετα κονδύλια ΣΑΤΑ.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το Τοπικό Συμβούλιο συμφωνεί όπως συμπεριληφθεί η κατάρτιση της εν λόγω μελέτης στο τεχνικό πρόγραμμά μας με κάλυψη από αδιάθετα κονδύλια ΣΑΤΑ και ότι η μελέτη αυτή θα καλύψει αντίστοιχα αιτήματα όλων των ενδιαφερόμενων.
Ο σύμβουλος κ. Γεώργιος Ρούσσος ψηφίζει παρών επειδή προκρίνει την επέκταση του οικισμού.
ΘΕΜΑ 2ο Βράβευση παιδιών που επέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο Πρόεδρος εισηγείται το θέμα ως ακολούθως:
«Στις εισαγωγικές εξετάσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν πετύχει τα εξής παιδιά του χωριού μας:
α. Λειβαδάρου Στεφανία Τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, έτος 2013.
β. Φουστέρης Γεώργιος Τμήμα ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης έτος 2013.
γ. Διαμαντόπουλος Ευστάθιος Τμήμα λογιστικής του ΤΕΙ Πειραιά, έτος 2014.
δ. Καντζέλη Ηλιάνα Τμήμα φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έτος 2014.
ε. Διαμαντόπουλος Αλέξανδρος Τμήμα οινολογίας και τεχνολογίας ποτών του ΤΕΙ Αθηνών, έτος 2016.
στ. Φουστέρης Χαράλαμπος Τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και άθλησης του Πανεπιστημίου Θράκης, έτος 2016.
ζ. Μαυρόπουλος Νικόλαος – Ανδρόνικος Τμήμα αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Πάτρας, έτος 2016. και
η. Πρέκας Χαράλαμπος Τμήμα μηχανολόγων – μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, έτος 2016.
Συγχαίρω θερµά τους ως άνω και τιµώντας την προσπάθεια και την απόδοσή τους και εισηγούμαι όπως προταθεί στο Ίδρυμα Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Ρούσσου η χορήγηση σε κάθε ένα από τους ανωτέρω βραβείου με συμβολικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της προσπάθειας για πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη.
Στην εισήγηση αναφέρω και τον Πρέκα Χαράλαμπο με δεδομένη την καταγωγή του και ότι κατ ουσία παραμένει Εξωγωνιάτης, παρά το ότι διαμένει τώρα σε άλλο χωριό».
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζεται ομόφωνα όπως προταθεί στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Ρούσσου η χορήγηση σε κάθε ένα από τους ανωτέρω χρηματικού βραβείου πεντακοσίων ευρώ και εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος για τα περαιτέρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *