ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ, ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

O Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς κ. Παρασκευάς Σαλίβερος

O Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς κ. Παρασκευάς Σαλίβερος

Το μόνο Τοπικό Συμβούλιο, που φαίνεται να λειτουργεί με σοβαρότητα και σεβασμό στη λαϊκή ψήφο, είναι αυτό της Έξω Γωνιάς. Αυτό βέβαια οφείλεται στον Πρόεδρο του, Ναύαρχο Λ.Σ εν αποστρατεία κ. Παρασκευά Σαλίβερο. Τη στιγμή που  άλλοι Πρόεδροι αντιμετωπίζουν ως αγγαρεία το λειτούργημα (τιμητικό και άμισθο, κατά το νόμο) που τους εμπιστεύτηκαν οι συγχωριανοί τους και το θυμούνται μόνο στα πανηγύρια, ο Ναύαρχος, αποδεικνύει γιατί έφτασε στα ανώτατα αξιώματα των ελληνικών Δημόσιων Δυνάμεων. Επειδή, τίποτα δεν ήταν τόσο μικρό που να μην χρειάζεται περισσή φροντίδα και σοβαρότητα.

Την ώρα που άλλοι, ναρκισσεύονται πως είναι προορισμένοι για μεγάλα, απαξιώνοντας τα μικρά, ο κ. Σαλίβερος αφού χειρίστηκε με επιτυχία τα μεγάλα (ήταν για χρόνια επικεφαλής του καυτού Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού), απέδειξε γιατί έφτασε στην κορυφή. Επειδή ακριβώς είναι σοβαρός, μεθοδικός και αφοσιωμένος στο όποιο καθήκον του ανατεθεί. Κι ας έχει απαξιώσει η Δημοτική Αρχή, τα Τοπικά Συμβούλια. Όλοι το λένε: “Ο Σαλίβερος, παλεύει, διεκδικεί και δημιουργεί”.

Οι Εξωγωνιάτες, έκαναν -για μια ακόμα φορά- καλή επιλογή.

 

 

“ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΓΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

 

 

Στην Έξω Γωνιά Θήρας σήμερα την 10 Αυγούστου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1900, κατόπιν της αριθ. 59/8-8-2016 πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν δύο παρόντες, συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο Έξω Γωνιάς Θήρας. Απουσίασε ο τοπικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Ρούσσος.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήσαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Χαράλαμπος Δαρζέντας και Αντώνιος Χάλαρης.

Συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο για τα ακόλουθα θέματα:

α. κατόπιν αιτήματός μας και δεδομένου του μεγάλου όγκου των μελετών των έργων κατά την πολυετή επίμονη προσπάθεια για την αποκατάσταση και ανάδειξη του κτιρίου του πρώην κοινοτικού καταστήματος, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου με το 7643/14-7-2016 έγγραφο, μας απέστειλε ηλεκτρονικό αντίγραφο (CD) αυτών. Το ως άνω αντίγραφο είναι στη διάθεσή των Συμβούλων.

β. ολοκληρώθηκε η μελέτη και είναι προς δημοπράτηση το έργο της διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης στο Πτωχοκομείο.

γ. ολοκληρώθηκε η μελέτη και είναι προς δημοπράτηση το έργο του πρόχειρου καθαρισμού τριών μονοπατιών ώστε να είναι δυνατή η διάβαση αυτών προς κατάρτιση τεχνικής μελέτης οριστικής αποκατάστασης.

δ. κατόπιν επίμονων αιτημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας παραχωρήθηκε προσωρινά για στέγαση γιατρών και το διαμέρισμα στο οποίο φυλάσσεται το Κοινοτικό αρχείο, το οποίο προσωρινά μεταφέρθηκε στην παρακείμενη αποθήκη.

 

Η ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ ΚΑΤΗΡΤΙΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017!

EXO_GONIA

ΘΕΜΑ 2ο Τεχνικό πρόγραμμα 2017

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα για το τεχνικό πρόγραμμα, είπε ότι ο Δήμος Θήρας με το 9055/29-7-2016 έγγραφο ζήτησε όπως μέχρι 17-8-2016 διαβιβάσουμε το τεχνικό πρόγραμμα δηλαδή πίνακα στον οποίο θα εμφανίζονται με σειρά προτεραιότητας τα έργα και οι μελέτες που θα εκτελεστούν εντός του 2016. Σημειώνεται ότι:

– Τα περισσότερα έργα που πρέπει να κατασκευαστούν έχουν προταθεί από την Τοπική Κοινότητα στο τεχνικό πρόγραμμα κατ επανάληψη στο παρελθόν αλλά δεν έχουν προωθηθεί.

– Κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν εκτελέστηκε νέο έργο που θα βελτίωνε τη ζωή των κατοίκων και αυτά που έγιναν καλύπτουν ανάγκες όλου του νησιού (ξενώνες, πρώην κοινοτικό κτίριο).

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζεται ομόφωνα όπως το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2017 διαμορφωθεί ως ακολούθως:

1. Μελέτη και διαμόρφωση των δύο χώρων «παιδικής χαράς» (πλησίον του νηπιαγωγείου και στην περιοχή «σαμαρίνα»). Για τη δεύτερη απαιτούνται και έργα υποδομής (αντικατάσταση της υπάρχουσας περίφραξης με τοιχίο και ελεγχόμενη είσοδο, παγκάκια καθώς και διαμόρφωση του αλσυλίου ώστε να είναι επισκέψιμο) 24.000 Ε.

2. Κατασκευή αναψυκτηρίου στην πλατεία Αγίου Χαραλάμπους 110.000 Ε

3. Κατάρτιση μελέτης διευθέτησης των ομβρίων υδάτων που οδηγούνται στην περιοχή ανατολικότερα των κοινοτικών δεξαμενών και νοτιοδυτικά της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία 15.000 Ε.

4. Υπερύψωση τμήματος του δρόμου προς την Εκκλησία του προφήτη Ηλία προκειμένου να μη λιμνάζουν τα όμβρια ύδατα που οδηγούνται εκεί προερχόμενα από την περιοχή ανατολικότερα των κοινοτικών δεξαμενών και νοτιοδυτικά της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία 20.000 Ε.

5. Κατάρτιση μελέτης και επισκευή του εσωτερικού δρόμου από τη στάση της Έξω Γωνιάς προς τον οικισμό «Περιβόλια» στο ύψος της οικοδομής Μάινα και κλάδεμα των θάμνων (αλιγαριές) που περιορίζουν τη διέλευση οχημάτων στο δρόμο αυτό 25.000 Ε.

6. Κατάρτιση μελέτης και διαμόρφωση δρόμου πάνω από εκκλησία Αγίου Πολύκαρπου μέχρι το σπίτι Αρτέμη Μάινα 14.000 Ε.

7. Αποκατάσταση περιπατητικών διαδρομών – αγροτικών δρόμων (20.000 Ε):

α. από τον Άγιο Πολύκαρπο προς τον Άγιο Ελεήμονα.

β. από το σπίτι του Γεωργίου Λυγνού μέχρι την εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου.

γ. από το ύψος της εκκλησίας του αγίου Παντελεήμονα (στον επαρχιακό δόμο Μεσαριάς – Καμαρίου) μέχρι τη συμβολή του δρόμου αυτού με τον άλλο δρόμο που οδηγεί προς την παραλία από την παρακείμενη εκκλησία του Χριστού.

  1. Διαμόρφωση του οικοπέδου πάνω από τις δεξαμενές στο δυτικότερο μέρος του χωριού και κατάλληλη διαμόρφωση της πρόσβασης προς αυτόν καθώς και από το χώρο στάθμευσης προς τον οικισμό 10.000 Ε.

ΘΕΜΑ 3ο Διατύπωση συγχαρητηρίων.

Ο Πρόεδρος γνωστοποιεί στο Τοπικό Συμβούλιο ότι η συγχωριανή μας Λιγνού Μυρτώ του Αντωνίου και της Αντωνίας, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Θήρας αποφοίτησε από το Γυμνάσιο με βαθμό είκοσι. Η ως άνω έτυχε κατά το τρέχον έτος και των εξής διακρίσεων:

α. πρώτο βραβείο στο πλαίσιο δράσεως προς τιμή των Τριών Ιεραρχών.

β. προκρίθηκε για την επόμενη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Εισηγούμαι όπως προταθεί στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Ρούσσου η χορήγηση στην ανωτέρω χρηματικού βραβείου τριακοσίων ευρώ.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζεται ομόφωνα όπως προταθεί η χορήγηση βραβείου 300 ευρώ και εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος για τα περαιτέρω.

ΘΕΜΑ 5ο Δημοτικός φωτισμός.

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα αυτό, είπε ότι κάτοικοι ζητούν όπως εγκατασταθεί λαμπτήρας δημοτικού φωτισμού επί:

α. του υφιστάμενου τοίχου ιδιοκτησίας Αρτεμίου Γαλαίου στην αρχή του δρόμου που αρχίζει μετά τη θέση των νέων γραμματοθυρίδων προς το σπίτι του Γιώργου Λυγνού και

β. ήδη υπάρχοντος στύλου πλησίον του σπιτιού Καραμολέγκου Μαρίας και Καραμολέγκου Φανουρίας στο δυτικότερο μέρος του χωριού (αυτοκινητόδρομος προς την περιοχή Προφήτη Ηλία).

Μετά από διαλογική συζήτηση θεωρούνται ομόφωνα ως δικαιολογημένα τα αιτήματα και αποφασίζεται να προωθηθεί η διαδικασία ικανοποίησής τους”.

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *