ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ

 

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ- ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

 

 

 

Παραμένει κλειστός ο δρόμος προς την ιστορική Μονή του Προφήτη Ηλία. Κάτοικοι του νησιού, βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να παρεμποδίσουν την τοποθέτηση θόλου στο ραντάρ, που βρίσκεται σε μεγάλη εγγύτητα με το μοναστήρι. Οι αρμόδιοι επικαλούνται λόγους εθνικής ασφάλειας. Οι εγκαταβιούντες μοναχοί, οι πολίτες του νησιού καθώς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητούν την παύση των εργασιών και την απομάκρυνση του ραντάρ, επικαλούμενοι τους υγειονομικούς κινδύνους, την αισθητική αλλοίωση της περιοχής, καθώς και την βάναυση παρέμβαση σε ένα χώρο όπου βρίσκεται μνημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέφτασαν αστυνομικές δυνάμεις από Πάρο και Νάξο, αλλά τα πράγματα είναι ήρεμα καθώς από κανέναν δεν υπάρχει διάθεση όξυνσης.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Παπαδοπουλος λέει:

    Αν και στην πραγματικότητα αυτό το ραντάρ εξυπηρετεί κι εξασφαλιζει μόνο την δικαιολογία κάποιων εξόδων και μισθών για την υπηρεσία που κάλυπτε αρκετά χρόνια πριν, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να το ενεργοποιήσουν για το ονόρε τους και πάλι.
    Ο λόγος στρατηγικός υποστηριζουν μα στην ουσία πρόκειται για την άθροιση τους στο ποσοστό στρατιωτικών – “αμυντικών” θέσεων…
    Την καλυψη της περιοχής εχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια αλλα κατασκοπευτικά συστηματα που μέρος αυτών μπορούμε ολοι να βρούμε διαδικτυακά. Στα μόνιτορ των …ενδιαφερομένων ολη η περιοχή ελέγχεται σε πραγματικό χρονο.
    Αλλα… τι να πει κανεις για τη μουρλα της τρελής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *