“ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ”

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΕ 5 ΝΗΣΙΑ

 

 

 

Συνεχίζεται η κοροϊδία…

Νέα πολιτική εξαπάτηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την εξάμηνη αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος και εφαρμογή της κατάργησης από 1/1/2018 σε όλα τα υπόλοιπα νησιά.

Η εξάμηνη αναστολή όπως και τα αντισταθμιστικά οφέλη που “έταξε” στους νησιώτες, περασμένα μέσα από τον κοπτοράπτη των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, είναι ένα ακόμα τέχνασμα για να περάσει χωρίς πολλές αντιδράσεις ακόμα μια αντιλαϊκή μεταρρύθμιση. Την ίδια στιγμή που σαρώνει μισθούς και συντάξεις, βάζει τον καθένα ξεχωριστά στη λογική ν’ αναρωτιέται συνεχώς, πόσο φτωχός είναι, για να δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ή τώρα τα αντισταθμιστικά οφέλη και κάθε ψίχουλο που του πετάνε από τη ληστεία του δικού του εισοδήματος. Αυτή είναι η πολιτική απατεωνιά της εξόδου από τα μνημόνια και της «δίκαιης» ανάπτυξης για όλους. Κατά τα άλλα ο χορός των δισεκατομμυρίων ευρώ που τσεπώνουν δανειστές, τράπεζες και μονοπώλια, καλά κρατεί.

Αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί εγγύηση για την εφαρμογή στο ακέραιο και του τρίτου μνημονίου που ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, όπου ανάμεσα στα μέτρα που εξαφάνισαν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δημόσια περιουσία και κάθε κοινωνική παροχή, προέβλεπε και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Το σιγοντάρισμα όλο το προηγούμενο διάστημα των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για “αντισταθμιστικά” οφέλη, ενίσχυση της “ανταγωνιστικότητας”, σύνδεση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών με το προσφυγικό, ως βασικά ζητήματα, που πρόβαλλαν και οι τοπικές αρχές παρ’ όλες τις καταγγελτικές κραυγές, προλείαναν το έδαφος για την κατάργηση τελικά των μειωμένων συντελεστών.

Οι νησιώτες δεν πρέπει να παραιτηθούν από τη δίκαιη απαίτησή τους να μην εφαρμοστεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε κανένα νησί του Αιγαίου.Να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές σε όσα νησιά καταργήθηκαν.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει να διεκδικεί και να απαιτεί λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών, πιστεύοντας στο δικό τους οργανωμένο αγώνα. Η προσδοκία για μια αξιοπρεπή ζωή βρίσκεται μόνο στο δρόμο της αντεπίθεσης και της ρήξης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν τα κόμματα και οι τοπικοί μηχανισμοί του”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *