ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

 

 

 

 

 

gOOGLEEARTH

Τριπλό χτύπημα. Η υπόθεση των  αεροδρομίων  πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε δυο Επιτροπές Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου”.

Την Τετάρτη 14/02/2018 στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη – εκδήλωση της “Κοινής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων”. Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημόσια ανακοίνωση των κινημάτων και των φορέων που συμμετέχουν στην Κοινή Πρωτοβουλία, της συνέχισης του νομικού μας αγώνα. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ταυτόχρονα η κατάθεση δύο Επίσημων Καταγγελιών προς τις Επιτροπές Directorate General Competition (Ανταγωνισμού) και Directorate General for Internal Market, Industry, Entrepreneurship (Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας) αντίστοιχα.

Η επιχειρηματολογία στο σύνολό της θα κινηθεί στη γραμμή του ελέγχου των αθέμιτων κρατικών ενισχύσεων, του ελέγχου της Σύμβασης Παραχώρησης και της διαδικασίας εν γένει των Προκηρύξεων του ΤΑΙΠΕΔ, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της μονοπωλιακής πρακτικής στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Η εκτίμησή μας είναι ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κηρύξουμε έκπτωτη τη διαδικασία και να ακυρώσουμε την Σύμβαση “Αποζημιώσεων” που υπέγραψε το ελληνικό κράτος με την κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου.

Στη συνάντηση αυτή εκτός των τριών ομιλητών, του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, του δικηγόρου Π. Μηλιαράκη και του Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Δ. Στραβοράβδη, θετική ήταν και η παρέμβαση της “Πρωτοβουλίας Νομικών κατά του Υπερταμείου”, της “Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού”, της “Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στα Ελληνικά Αεροδρόμια”, της “Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου Δασκαλογιάννης Χανίων”, όπως και λοιπών συλλογικοτήτων που δήλωσαν την συμπαράστασή τους ή και φυσικών – θεσμικών προσώπων που κατέθεσαν τις απόψεις τους. Κοινή ήταν η ρητή δέσμευση όλων, ότι στηρίζουν τον αγώνα μας και θα συμβάλλουν σε αυτόν με όσα μέσα διαθέτουν.

Κοινή ήταν επίσης η αποδοχή της πρότασής μας, για την προσπάθεια συντονισμού των κινηματικών και κοινωνικών μας αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας γης και περιουσίας της Ελλάδας. Η υπόθεση της εκποίησης του φυσικού πλούτου και των κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων της χώρας, δεν έχει λήξει. Η αποικιοκρατική πολιτική των Μνημονιακών μηχανισμών και των εγχώριων κερδοσκόπων, δεν θα ολοκληρωθεί. Ο τελευταίος λόγος πάντα ανήκει στο λαό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *