ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο Ν. ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΕΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

 

 

petropoulos“Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας Νομικός Νικόλαος με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου είχαν συνάντηση μιας ώρας κατ ιδίαν με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιο Πετρόπουλο παρουσία και του αντιδημάρχου Κυρίου Καφούρου.

Ο Κύριος Νομικός αφού καλωσόρισε τον Κο Πετρόπουλο ενημέρωσε πως ο Σύλλογός μας, αριθμεί ήδη 1480 μέλη, τα οποία ασχολούνται με όλες τις μορφές του εμπορίου και επαγγελμάτων στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά.

Στα δύο νησιά, λειτουργούν πάνω από 4550 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου είκοσι χιλιάδες εργαζομένους. Με τις επιχειρήσεις μας αυτές, συμβάλλουμε στην οικονομική ανάκαμψη των νησιών και της χώρας μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι επιχειρήσεις μας , συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη των νησιών και της χώρας μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εν τούτοις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών συνθηκών της Χώρας μας και ο Σύλλογος μας, αντιμετωπίζει επιπρόσθετα προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με την έλλειψη και τις αδυναμίες των βασικών υποδομών να ανταποκριθούν στις υφιστάμενες και τις μελλοντικές ανάγκες. Επίσης τόνισε πως οι επαγγελματίες του νησιού πρέπει να μετακινηθούν στη Νάξο ή στην Σύρο για να λύσουν κάποιο ασφαλιστικό τους πρόβλημα και πρότεινε στον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης να στελεχωθεί ο παλιός ΟΑΕΕ μέσα στο ΕΦΚΑ Θήρας. Επίσης πρότεινε ανταποδοτικότητα στο ταμείο ανεργίας σε εποχιακά υψηλόμισθους εργαζόμενους. Ακόμη μια από τις προτάσεις του ήταν να μπορούν να δοθούν κάποια κίνητρα στους εργαζόμενους που θα έρχονται για να εργαστούν στο νησί μας λόγο της μεγάλης ανάγκης προσωπικού ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Επίσης τόνισε πως το ειδικό καθεστώς του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. προβλέφθηκε με σκοπό να αντισταθμίσει τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι κάτοικοι, καθώς και το ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές. Το όφελος από την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, είναι πολύ μικρό σε σχέση με την αναστάτωση που έχει δημιουργήσει, αναφέρει στις 9/12/2015 σε έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του Πρόεδρου Κου Νομικού Νικόλαου Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας και των μελών του Δ.Σ με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιο Πετρόπουλο, και με τους Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανιό και κ. Συρμαλένιο που επισκέφτηκαν το νησί μας για ενημέρωση των φορέων του νησιού για το νέο ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας παρουσία όλων των φορέων της Σαντορίνης”.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *