ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΟΞΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΠΑΚΗ

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΟΞΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΠΑΚΗ

Η πλατεία Σαρπάκη στην αρχική της μορφή.

Αιτία πολέμου, μεταξύ Δήμου και Μηχανικών, η ανάπλαση της Πλατείας Σαρπάκη.

  Με μια ασυνήθιστης οξύτητας ανακοίνωση, απάντησε ο Δήμαρχος στις νέες αιτιάσεις του Συλλόγου Μελετητών Θήρας, σχετικά με την απευθείας ανάθεση της μελέτης ανάπλασης στην Πλατεία Σαρπάκη. Χωρίς να αναφέρεται στην ουσία των καταγγελιών –θεωρώντας προφανώς πως το είχε πράξει στο πρώτο Δελτίο Τύπου-  ο Δήμος, κάνει λόγο για μηχανικούς «με άπειρο θράσος», υπαινισσόμενος παράλληλα πως φέρουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την «κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί από πλευράς αισθητικής».

  Δεν παραλείπει μάλιστα να απευθύνει προειδοποίηση πως προτίθεται «να δώσει ένα τέλος στο θέμα της ατιμωρησίας αυτών που ενώ γνώριζαν, συναίνεσαν και καθοδήγησαν την κτιριακή αναρχία της Σαντορίνης».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Δελτίο Τύπου

«Μηχανικοί με άπειρο θράσος.

  Άπειρο θράσος διαθέτει μια μερίδα των μηχανικών της Σαντορίνης καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο ότι «μαγειρεύει» για να κοροϊδέψει τους αγράμματους Σαντορινιούς. Η πορεία του καθένα είναι γνωστή σε όλους Σαντορινιούς. Γνωρίζουν το βαθμό ευθύνης του καθενός στον τομέα που δραστηριοποιείται και στο βαθμό που είναι ο καθένας συνυπεύθυνος στην κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί από πλευράς αισθητικής.

Ο Δήμος Θήρας και εξ αυτής της αφορμής είναι έτοιμος να δώσει ένα τέλος στο θέμα της ατιμωρησίας αυτών που ενώ γνώριζαν, συνέναισαν και καθοδήγησαν την κτιριακή αναρχία της Σαντορίνης.

     

                                                                                                                            Από το Δήμο Θήρας»