ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

Το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, εξετάζει το Σωματείο

Το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, εξετάζει το Σωματείο

  Εμμένει στις θέσεις του για απόδοση ευθυνών και αποκατάσταση των όσων επλήγησαν από το μπλακ άουτ της ΔΕΗ, το Σωματείο Επαγγελματιών Νότιας Σαντορίνης. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, αλλά και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ρ/Σ Top Melody 104.9 Fm, o Πρόεδρος κ. Μάριος Γαλανός, ήδη υπάρχει επαφή με δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες παρέμβασης στη δικαιοσύνη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητά Μέλη,

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στο Δημαρχείο την Δευτέρα 19/8 με τον υπουργό περιβάλλοντος, τη Δημοτική αρχή, εκπροσώπους της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, τη μείζονα αντιπολίτευση και τους τοπικούς φορείς, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα.

Η συνάντηση ήταν μαραθώνια και εκφράστηκαν όλες οι προθέσεις των τοπικών φορέων, αλλά και οι προτάσεις τους για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη το νησί. Ύστερα από εντονότατη πίεση του εκπροσώπου του σωματείου μας, ο Υπουργός αποφάσισε τη σύσταση τριμερούς επιτροπής από το Δήμο, τη ΔΕΗ και εκπροσώπους από τα σωματεία του νησιού.  Αυτή η επιτροπή θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο προσεχές διάστημα με σκοπό την επούλωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις διακοπές ρεύματος.

Εμείς μένουμε ακέραιοι στις θέσεις μας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να αποκατασταθούν όσοι επλήγησαν οικονομικά από το συμβάν.  Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και το πόρισμα και μετά το σωματείο μας αφού συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του,  θα αποφασιστεί η περεταίρω κάθε μορφή νομικής ποινικής ή αστικής ενέργειας.   Μια τέτοια διαδικασία θα αναληφθεί από το δικηγορικό γραφείο του κ. Σοφοκλή Πιλάβιου και των συνεργατών του.

Τέλος νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους τους, τους κατοίκους του νησιού  που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτές τις δύσκολες ώρες κράτησαν την καλή εικόνα του νησιού στους επισκέπτες.  Επίσης ένα ευχαριστώ, σε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στον τοπικό υποσταθμό, που πάλεψαν κάτω από αντίξοες συνθήκες να λύσουν το πρόβλημα της διακοπής. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα Θήρας και το Αστυνομικό τμήμα Θήρας, που κατά τις νυχτερινές ώρες πραγματοποιούσε περιπολίες στην περιοχή μας για να αποφευχθούν και άλλα δυσάρεστα γεγονότα.

Είμαστε στη διάθεση όλων των τοπικών φορέων, αλλά και όλων των μελών μας, να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε προς μια κατεύθυνση που θα βοηθήσει και θα αποζημιώσει όσους επλήγησαν από το γεγονός αυτό.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Γαλανός Μάριος

Η Γ. Γραμματέας

Νομικού Γεωργία