ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ SANTORINI EXPERIENCE

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

 

Φωτο: Σταύρος Κουταλίδης.

Φωτο: Σταύρος Κουταλίδης.

«Με τους συμμετέχοντες να κολυμπούν με φόντο το ηφαίστειο και την Καλντέρα της Σαντορίνης διεξήχθη η δεύτερη ημέρα του Santorini Experience, όπου περιελάμβανε τον αγώνα κολύμβησης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών.
Σαράντα οκτώ αθλητές, μεταξύ αυτών και αρκετοί συμπολίτες μας, τόλμησαν και κατάφεραν τελικά να… δαμάσουν τα κύματα και να γίνουν κοινωνοί ενός εντυπωσιακού κολυμβητικού αγώνα ανοιχτής θάλασσας, ο οποίος συνέβη για πρώτη φορά στο νησί της Σαντορίνης.
Το σκηνικό είχε στηθεί από νωρίς το πρωί στο παλιό λιμάνι και αφού διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, οι αθλητές αναχώρησαν με καΐκι για το ηφαίστειο. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:30 απ’ τον Δήμαρχο Θήρας κο Νικόλαο Ζώρζο και ο αγώνας άρχισε με τους πρωταθλητές μας Σπύρο Γιαννιώτη (Ολυμπιονίκης και δις Παγκόσμιος πρωταθλητής), Κέλλυ Αραούζου (Παγκόσμια πρωταθλήτρια), Αντώνη Φωκαϊδη (Παγκόσμιος πρωταθλητής) και Γιώργο Αρνιακό (Πανευρωπαϊκός πρωταθλητής) να οδηγούν την κούρσα μέχρι τον τερματισμό, αλλά φυσικά νικητές ήταν όλοι όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδρομή και γι’ αυτό σε όλους απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
Μάλιστα, εντυπωσιακό ήταν και το φινάλε, καθώς μόλις ο τελευταίος αθλητής έφτασε στο σημείο τερματισμού όλες οι λέμβοι της Ένωσης Λεμβούχων που συμμετείχαν στη διαδρομή ξεκίνησαν να κορνάρουν και παράλληλα οι επιβαίνοντες σε αυτές άναψαν φωτοβολίδες, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα μαζί με τον κόσμο που είχε έρθει να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητών.
Στο μεταξύ, το απόγευμα της ίδιας μέρας προσφέρθηκαν στους φιλοξενούμενους μας τοπικά εδέσματα και κρασί στο χώρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, όπου είχαν την ευκαιρία επίσης να πάρουν και μία μικρή «γεύση» απ’ τα χορευτικά του Δήμου Θήρας, που επιμελείται η κα Σταματίνα Ξιάρχου.
Πλέον, το τελευταίο ραντεβού δίνεται αύριο στις 10:00 στην αφαλάτωση της Οίας, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας τρεξίματος του μαγευτικού μονοπατιού Οίας – Φηρών.