ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

???????????????????????????????Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ.Κόκκινος , με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτελούμενη από την κα Μαριέττα Παπαβασιλείου θεματική Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και τον κ. Παναγιώτη Κουνάκη εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων υποδέχτηκαν σήμερα 15-9-2014 στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είχαν συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη του Κουβέιτ Raed Al- Rifal .
Η παρουσία του κ. Πρέσβη είναι συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα με τον πρόξενο του Κουβέιτ και αφορούσε την έλευση του πλοίου « Journey of hope » στην Ρόδο σήμερα 15-9-2014 το οποίο εκτελεί ανθρωπιστική αποστολή υπό την αιγίδα της Α.Υ. του Εμίρη του Κράτους του Κουβέιτ , Σεϊχη Sabah Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah .
Στο πλαίσιο της εκστρατείας , που διενεργείται από το κράτος του Κουβέιτ παγκοσμίως με σκοπό να ενημερώσει τις κοινωνίες των πόλεων που επισκέπτεται για την προσφορά , τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα του Κράτους του Κουβέιτ στην αντιμετώπιση και φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από ασθένειες όπως το Σύνδρομο Down , από αυτισμό και άλλες νοητικές ασθένειες , έχει επισκεφθεί λιμάνια της Ελλάδος , όπως την Ιεράπετρα , την Καλαμάτα και το Φλοίσβο.
Ο κ. Χ. Κόκκινος και τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου ευχαρίστησαν τον Πρέσβη του Κουβέιτ που επέλεξαν να είναι η Ρόδος ένας από τους σταθμούς της περιοδείας του πλοίου « Journey of hope » και για τους ανθρωπιστικούς σκοπούς που επιτελεί .
Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και έγινε παρουσίαση των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ρόδου . Η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Κουβέιτ θα συνεχιστεί και σύντομα θα υπάρξει συνάντηση εργασίας στην Πρεσβεία του Κουβέιτ στην Αθήνα .
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες την Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι μεγάλες και στους βασικούς στόχους της Νέας Περιφερειακής Αρχής είναι η ανάπτυξη και η διεύρυνση τους προς όφελος των νησιωτών μας .