ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΗΡΑΣ 002 (2)

    Συνελήφθησαν την Κυριακή (14-07-2013) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρία (3) άτομα από τα οποία δυο ημεδαποί ηλικίας 38, 32 ετών και μια 21χρονη υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, προμήθειας και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη δυο ημεδαποί ηλικίας 27 και 42 ετών.

  Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι συλληφθέντες βρίσκονταν σε διακριτική επιτήρηση.

Στις 14-07-2013 το απόγευμα στη Θήρα έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος στους δυο ημεδαπούς συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δυο (2) ναρκωτικά χάπια
Μια (1) πλαστική συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Ένας (1) κενός περιεχομένου φάκελος που είχε χρησιμοποιηθεί για μεταφορά ηρωίνης
Ένα (1) παραστατικό αποστολής – ταχυμεταφοράς χρημάτων με δικαιούχο-αποδεκτή τον 42χρονο
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης πρόεκυψε ότι οι δυο ημεδαποί συλληφθέντες προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τον 27χρονο και έναν ακόμη ημεδαπό ηλικίας 42 ετών, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι που διέμεναν η 21χρονη με τον 27χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.

Από  την έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο εν λόγω σπίτι και σε δυο αποθήκες-γκαράζ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 52 γραμμαρίων
Πέντε (5) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 4,8 γραμμαρίων
Μια (1) ζυγαριά ακριβείας
Μια (1) ξύστρα ακατέργαστης κάνναβης
Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών ναρκωτικών ουσιών
Ένα (1) σημειωματάριο με λίστα ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Οι συλληφθέντες, σε βάρος του οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Νάξου.