ΣΙΦΝΟΣ: ΣΤΑΧΤΗ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ

Στάχτη έγινε το όχημα του κλιμακίου του ΙΚΑ (Φωτό Σιφναϊκό Φως)

Στάχτη έγινε το όχημα του κλιμακίου του ΙΚΑ (Φωτό Σιφναϊκό Φως)

ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ;

 Μια πολύ περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 18 Ιουλίου στη Σίφνο. Κλιμάκιο του ΙΚΑ αποτελούμενο από πέντε άτομα έφτασε στο νησί και άρχισε να διενεργεί ελέγχους, αλλά στις 04:00 τα ξημερώματα το όχημά τους λαμπάδιασε για άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους. Ο Δήμος Σίφνου, έσπευσε να καταδικάσει το γεγονός, αλλά στην ανακοίνωσή του, σημειώνεται πως η πυρκαγιά στην περιοχή Καμάρες όπου διέμεναν τα μέλη του κλιμακίου «σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται πιθανότατα για εμπρησμό». Ο Αστυνομικός Σταθμός του νησιού, έχει αρχίσει τη διενέργεια ερευνών, αλλά η υπόθεση προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

 

  «Με μεγάλη λύπη και έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως τις πρώτες πρωινές ώρες τις 19ης Ιουλίου 2013, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Ι.Κ.Α., το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους στο νησί, υπάλληλοι – ελεγκτές της υπηρεσίας. Το συμβάν διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες θα εκδώσουν σχετικό πόρισμα.

Επειδή, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται πιθανότατα για εμπρησμό, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι τόσο ο Δήμος Σίφνου όσο και όλοι οι επαγγελματικοί σύλλογοι και φορείς του νησιού, καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απόλυτα τέτοιου είδους φαινόμενα και πρακτικές.

Η Σίφνος και οι κάτοικοί της –κατά κοινή ομολογία των χιλιάδων κάθε χρόνο επισκεπτών του νησιού μας– αποτελούν υποδείγματα ευγένειας, φιλοξενίας και πολιτισμού. Τέτοια μεμονωμένα περιστατικά –που ενδεχομένως οφείλονται σε ανεγκέφαλους– δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του γενικότερα».