“ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ Ή ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;”

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΚΟΝΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

 

 

 

Απάντηση στον κ. Βακόνδιο, πολιτευτή της ΝΔ στις Κυκλάδες

(Σχετικά με την πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση για τα αιολικά πάρκα

στην Ομοσπονδία των Παριανών Συλλόγων)

Ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Βακόνδιος συνεχίζοντας την παραληρηματική του αντιπολίτευση, προσπάθησε αυτή τη φορά να σχολιάσει τα όσα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν στην παραπάνω συνάντηση. Μας κατηγόρησε για ανευθυνότητα, υποσχεσιολογία και για διατύπωση ευχολογίων και μάλιστα μας υπέδειξε και τον τρόπο (με νομοθετική ρύθμιση), για να ακυρωθούν οι καταστροφικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ναι κύριε Βακόνδιε ένας νόμος σε ισχύ καταργείται μόνο με την ψήφιση ενός νέου νόμου. Λέει λοιπόν ο εσαεί πολιτευτής «Να καταργηθεί ο νόμος Μανιάτη»… Πολύ σωστά κύριε Βακόνδιε, αλλά μήπως ξεχνάτε ότι ο νόμος Μανιάτη, δεν είναι μόνο νόμος Μανιάτη, αλλά νόμος Σαμαρά, Βενιζέλου, Βρούτση και της λοιπής συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που δύο φορές νομοθέτησαν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών της Πάρου και των λοιπών νησιών Άνδρου, Τήνου, Νάξου.

Την πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013 με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την επένδυση των φαραωνικών αιολικών πάρκων και τη δεύτερη με την κύρωση της έγκρισης των π.ο. τον Ιούλιο του 2014.

Από τότε, από τον Ιανουάριο του 2015 και μέχρι σήμερα, επί δικής μας κυβέρνησης, δεν προστέθηκε ούτε νομοθετήθηκε ούτε μία γραμμή, δεν υπογράφτηκε καμιά νέα απόφαση ή εγκύκλιος εφαρμογής των ψηφισμένων νόμων.

Αποτελεί λοιπόν απίστευτο θράσος, τόσο του κ. Βακόνδιου, όσο και του παριστάμενου στη συγκέντρωση των Παριανών συλλόγων το προηγούμενο Σάββατο στην Αθήνα κ. Βρούτση, να απαιτούν από την κυβέρνηση να καταργήσει τη νομοθεσία που ψήφισε η δική τους κυβέρνηση, στην οποία μάλιστα ο τελευταίος ήταν σημαίνων υπουργός.

Κύριε Βακόνδιε, η κυβέρνηση δεν υπεκφεύγει, μην ανησυχείτε, περιμένετε τη συνάντηση των νησιών και των φορέων των νησιών με τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος που σύντομα θα γίνει.

Αλλά εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα. Σεβόμαστε ή δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και εν προκειμένω του ΣτΕ που θα αποφασίσει επί του συνόλου των προσφυγών στο τέλος Μαΐου; Ή μήπως ο σεβασμός ισχύει μόνο όταν μας βολεύει π.χ. τηλεοπτικές άδειες;;;

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα κ. Βακόνδιε και μην προσπαθείτε να κάνετε αντιπολίτευση με στρεβλές αλήθειες και ψεύτικες εντυπώσεις. Ο λαός σας έχει γνωρίσει επί δεκαετίες και δεν είναι διατεθειμένος να γυρίσει πίσω”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *