ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ “ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ”

ΟΙ “ COLORISTAS” ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΠΑΛΑΙΩΝ-ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ

 

 

 

anapaleosi “Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00-14.00 διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Σαντορίνη ένα μοναδικό σεμινάριο Αναπαλαίωσης! Μοναδικό γιατί απλά γίνεται… ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΨΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΛΟΥΣΤΡΩΝ…

Οι “Coloristas” έρχονται στη Σαντορίνη φιλοξενούμενοι από την Εστία Πύργου Καλλίστης και μέσα σε ένα και μόνο 3ωρο, θα παρουσιάσουν πρωτοποριακές μεθόδους αναπαλαίωσης/μεταμόρφωσης επίπλων, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση με ανανεωμένη διάθεση να μεταμορφώσουν τα πάντα στο χώρο τους!

Μέσα σε ΕΝΑ και μόνο 3ωρο σεμινάριο, και με μοναδικά όπλα, τα πινέλα στα χέρια και τη φαντασία τους, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στις τεχνικές και τα μυστικά της αναπαλαίωσης με τα πρωτοποριακά χρώματα της Autentico που έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζονται ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΨΙΜΟ των παλιών λούστρων και κυρίως ΑΟΣΜΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΥΚΟΛΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ! Ιδιαίτερες τεχνοτροπίες, διχρωμίες, παλαίωση, δημιουργία ανάγλυφων διακοσμητικών και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο εντατικό αυτό 3ωρο, το οποίο θα τους κάνει ικανούς να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τα πάντα!!!

Αν είστε από αυτούς που θέλουν να ανανεώσουν το χώρο τους αλλά το κόστος, τους φαίνεται απαγορευτικό ή αν σας φαίνεται «βουνό» να τρίβετε με τις ώρες τα λούστρα από τα παλιά σας έπιπλα…
Αν είστε από αυτούς που η αποθήκη τους κρύβει θαύματα, γιατί εκείνες οι κλασσικές αντίκες της γιαγιάς (αν και πολυαγαπημένες) δεν ταίριαζαν καθόλου στο μοντέρνο σπίτι και έχουν καταχωνιαστεί ξεχασμένες… ή αν απλώς σας αρέσει να δημιουργείτε και μέχρι τώρα δεν ξέρατε το πώς, ήρθε η ώρα να μάθετε!.
Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή καλλιτεχνική «φλέβα», γι’ αυτό μην το σκέφτεστε άλλο και κρατήστε άμεσα τη θέση σας! Ο αριθμός συμμετοχών είναι πολύ περιορισμένος!.

Σας περιμένουμε, γιατί πλέον η Τέχνη έγινε για Όλους!!

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Τόνια Νικολαΐδη
Αξία συμμετοχής: 40€ (στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά εκμάθησης – χρώματα, πινέλα, κεριά, ξύλινες τάβλες κ.τ.λ.)
Επικοινωνία και κρατήσεις στα: 6998128080 / 2109766821 / coloristasart@gmail.com

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ AUTENTICO!

– Tι είναι όμως τα χρώματα κιμωλίας για τα οποία τόσος λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό;

Τα χρώματα κιμωλίας ή αλλιώς, ευρέως γνωστά με την αγγλική τους ονομασία chalk paints, είναι χρώματα που έχουν –όπως το λέει και η λέξη- βάση την κιμωλία ή τον ασβέστη (lime paint). Η χρήση των χρωμάτων αυτών, ήταν ήδη διαδεδομένη στην Ιταλία από το 14ο αιώνα, όταν μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Μιχαήλ Άγγελος  φιλοτεχνούσαν σπουδαία έργα τέχνης όπως η Cappella Sistina στο Βατικανό! Οι σύγχρονοι λοιπόν, παρατηρώντας ότι τα χρώματα αυτά όχι μόνο είχαν μεγάλη αντοχή στο χρόνο αλλά ήταν και φιλικά προς το χρήστη και το περιβάλλον, εκμεταλλεύτηκαν όλη αυτή τη σοφία και τις παραδοσιακές συνταγές και δημιούργησαν τα σύγχρονα χρώματα κιμωλίας στη μορφή που μας είναι γνωστά σήμερα! H Autentico επένδυσε πολλά χρόνια αφοσίωσης (και ακόμα συνεχίζει να επενδύει, μιας και η εξέλιξη δε σταματάει ποτέ) ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μία μοντέρνα έκδοση χρωμάτων κιμωλίας και ασβέστη που να συνδυάζει το σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη τεχνολογία! Η κιμωλία, ως συστατικό, κάνει το χρώμα αρκετά παχύρευστο και κολλώδες, οπότε το καθιστά ιδιαίτερα καλυπτικό και ικανό να εφαρμοστεί και να «κολλήσει» καλά σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς ιδιαίτερη προεργασία! Το 35% ποσοστό περιεκτικότητας της Autentico της δίνει αδιαμφισβήτητα την πρωτοπορία σε αυτή την κατηγορία!
– 6 καλοί λόγοι για να βάψει κάποιος τα πάντα μόνο με Autentico!
1. Μπορείτε με αυτά να βάψετε από παλιά λουστραρισμένα έπιπλα, μέχρι λάκκα, μελαμίνη, πηλό, γυαλί, μέταλλο, τοίχους και γενικά σχεδόν τα πάντα κατάλληλα για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους!
2. Μπορούν έυκολα, μετά από μόνο ένα 3ωρο σεμινάριο εκκμάθησης, να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία!
3.Τα χρώματα κιμωλίας της Autentico είναι τα μοναδικά που είναι πλήρως εναρμονισμένα με την αυστηρότατη Ευρωπαϊκή και Αμερικανική νομοθεσία (ΕΝ71-3 EU July 2013, child-safe). Eίναι πολύ εύχρηστα και κατά την εφαρμογή τους δεν αφήνουν άσχημους «σβόλους κιμωλίας» που δημιουργούνται από πρόσθετους χημικούς, καρκινογόνους καταλύτες (τους λεγόμενους super-dryers), άρα είναι με δύο λέξεις αγνά και φυσικά! Το γεγονός ότι η Autentico έχει τόσα πολλά προϊόντα και συνεχώς λανσάρει και καινούργια είναι απόδειξη ότι οι άνθρωποί της δεν επαφίενται στις δάφνες τους αλλά επενδύουν διαρκώς χρόνο και κυρίως πόρους στην εξέλιξη!
4. Παρότι τα Autentico είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους (και με αποδείξεις) παραμένουν στις πιο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ της αγοράς!
5. Γιατί να αρκεστεί κάποιος σε 30-40 αποχρώσεις όταν μπορεί να επιλέξει από μία παλέτα με πάνω από 150 ΧΡΩΜΑΤΑ;
6. Με σειρές ελαφρώς γυαλιστερές και αδιάβροχες με UV φίλτρα, 15 χρωματιστά κεριά και μία ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (πινέλων, φινιρισμάτων, υλικά decoupage, κρακελε, επιχρύσωσης κ.α.) υπόσχονται να συναρπάσουν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς!.

Coloristas by Tonia Nikolaidi

 

Σεμινάρια – Αναπαλαίωση – Χρώματα

Επιλεγμένα Χειροποιήματα

Λ. Βουλιαγμένης 399, Ηλιούπολη

τηλ: 2109766821 – 6998128080

e-mail: coloristasart@gmail.com

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Τονια Νικολαϊδη λέει:

    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη δημοσίευση! Υποσχόμαστε στους συμμετέχοντες ένα πολύ ιδιαίτερο και δημιουργικό τρίωρο! Η ομάδα των Coloristas!

  2. Ο/Η Τονια Νικολαϊδη λέει:

    Λόγω της τεράστιας ανταπόκρισης, δημιουργήθηκε ακόμα ένα τμημα αναπαλαίωσης το Σάββατο 2/01 και ωρα 11-2 και υπό τη σκέπη και τη ζεστή φιλοξενία της Εστιας Πύργου Καλλίστης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *