“SEA DIAMOND”: MIA ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΟΦΙΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

 

 

  ΠΑΥΛΑΚΗ_ΣΟΦΗ-sea diamondΣημείωση της Santonews: Με τη νομικό κ. Σόφη Παυλάκη, η Santonews, “διασταυρώθηκε” πρώτη φορά, με αφορμή ένα άρθρο της που διερευνούσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά παραγνωρισμένη πτυχή της υπόθεσης “Sea Diamond”. Την “οπτική ρύπανση”.

 

   Η κ. Παυλάκη, μας έστειλε ένα ακόμα άρθρο της που είναι πράγματι πολύ κατατοπιστικό και αποτελεί μια στιβαρή και περιεκτική σύνοψη της υπόθεσης που συντάραξε τη Σαντορίνη, πριν από εννέα χρόνια και ακόμα την απασχολεί.

Τ άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα “https://dasarxeio.com” που ακόμα κι αν ο τίτλος της σας θυμίζει κάτι από γραφειοκρατική υπηρεσία, δεν είναι καθόλου έτσι. Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες ειδικές σελίδες περιβαλλοντικών θεμάτων του διαδικτύου.

Δια ταύτα:

Α. Για να γνωρίσουν οι αναγνώστες της Santonews, αυτήν την καλή, ενημερωμένη και σοβαρή ιστοσελίδα.

Β. Για να μη χαθεί, η ταιριαστή μορφοποίηση του άρθρου της κ. Παυλάκη, δημοσιεύουμε το προοίμιο και παραπέμπουμε στη συνέχεια στην πηγή, μαζί με τις ευχαριστίες μας στην καλή νομικό που μας παραχώρησε ευγενώς το προϊόν της επίπονης εργασίας της.

 

“Με την απόφαση υπ΄ αριθ. 464/2014 του Τμήματος Ναυτικών Διαφορών του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς[2] η Σαντορίνη του μύθου και των ποιητών δίνει ένα ακόμα παρών, στο χώρο της Δικαιοσύνης. Η απόφαση ήταν πολυαναμενόμενη καθώς αφορούσε ένα ναυτικό συμβάν που άφησε πίσω του δύο αγνοούμενους έως και σήμερα συνανθρώπους μας και προκάλεσε σοβαρές άλλες βλάβες και απώλειες σε πολλούς άλλους. Σχετίζεται δε με την προστασία και διαχείριση του διεθνούς φήμης τοπίου της Καλντέρας Σαντορίνης, που αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο περιβάλλον σπάνιας οικολογικής, γεωφυσικής και αισθητικής αξίας, το οποίο επλήγη σοβαρά από την πρόσκρουση του πλοίου στα πρανή του Κόλπου της Καλντέρας και τη μετέπειτα βύθισή του στον υδάτινο χώρο της.

Πέραν των νομικής φύσεως θεμάτων που κρίνονται όσον αφορά τον επιμερισμό των ευθυνών και την αξιόπλοη λειτουργία των τεχνικών συστημάτων του πλοίου εν όψει του επίμαχου ναυαγίου, η απόφαση, κάνοντας δεκτό το αγωγικό αίτημα, επιβάλλει την υποχρέωση ανέλκυσης και απομάκρυνσης του βυθισμένου πλοίου από τον κόλπο της Καλντέρας συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία του τρωθέντος εννόμου αγαθού του υδάτινου και παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής”.

Περισσότερα…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *