“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ SKYSCANNER

 

 

“ Η θάλασσα, κατάλευκα σπίτια με μπλε στέγες πάνω στο βράχο… Αν φανταστείτε τη Σαντορίνη δεν είστε μακριά από την πραγματικότητα”, γράφει η γαλλική έκδοση του Skyscanner, σε αφιέρωμα με τον τίτλο “ Επισκεφτείτε τη Σαντορίνη, το μαργαριτάρι των Κυκλάδων”. Φιλοξενώντας πολλές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από επισκέπτες στο Διαδίκτυο, το Skyscanner τονίζει: “Ωστόσο, θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν πολύ περισσότερα να δείτε από αυτά τα μικρά κτίσματα και δεν θα σας λείψουν πράγματα να δείτε ή να κάνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, σε αυτό το ελληνικό νησί”

Συμβουλεύει επίσης τους αναγνώστες να αποφύγουν την περίοδο αιχμής, προκειμένου να αποφύγουν το συνωστισμό και να πετύχουν καλύτερες τιμές στα καταλύματα. “ Όπως και να έχει, η επίσκεψη στη Σαντορίνη, έχει κάτι μαγικό”, συμπληρώνει “ με την άφιξη του πλοίου το μεγαλείο του τοπίου σας “χτυπάει” και κάτω από το νερό ή με μια ματιά στους γκρεμούς μπορείτε να αντιληφθείτε τα απομεινάρια του ηφαιστειακού κρατήρα”.

 

 

Πρόταση και για τη Θηρασία

 

 

Στη συνέχεια, ο συντάκτης, δίνει μερικές συμβουλές για τα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού, που που πρέπει να δουν όσοι επισκέπτονται το νησί . Αυτές περιλαμβάνουν: περιηγήσεις στα Φηρά και την Οία, επισκέψεις στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και περίπατο στο Φηροστεφάνι ή το Ημεροβίγλι. Επίσης παροτρύνει τους επισκέπτες να πάνε στο Ακρωτήρι για να ιχνηλατήσουν την ιστορία του νησιού καθώς και τις παραλίες. Δεν παραλείπει όμως να αναφερθεί και στη Θηρασία την οποία αποκαλεί “αδελφή της Σαντορίνης.

Απέναντι από την Οία, θα παρατηρήσετε ένα νησί με σχήμα που προσιδιάζει σε κροκόδειλο. Είναι το νησί της Θηρασίας, που κατά το παρελθόν ήταν τμήμα της Σαντορίνης, πριν την ηφαιστειακή έκρηξη. Θα είναι μια υπέροχη βόλτα με σκάφος να πάτε στο γραφικό μικρό λιμανάκι και να περπατήσετε μέχρι το χωριό του Μανωλά”, γράφει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *