ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: TA ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΕΜΜΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ WELT

 

 

 

Τα σπίτια τοποθετήθηκαν στα βράχια σαν κοσμήματα σε ένα στέμμα”. Δεν είναι μια από τις πιο λυρικές περιγραφές της Σαντορίνης;. Όταν μάλιστα προέρχεται από γερμανική πένα, διότι επιμένουμε να ξεχνάμε, τον Γκαίτε, τον Ρίλκε τον Σίλερ. Η Welt, δεν φείδεται επαίνων για τη Σαντορίνη, στο δημοσίευμα της με τίτλο:“Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΣΕΛΦΙ” , που υπογράφει oPhilipp Laage

. Και μάλιστα αφορά τη Σαντορίνη, του Οκτώβρη. “Τον Οκτώβριο, οι μάζες έχουν φύγει, αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα εκεί”, γράφει. “Η μέρα ξεκινάει με ένα πρωινό με βεράντα κάτω από έναν ουρανό χωρίς σύννεφα. Το μεσημέρι μπορείτε να είστε στη σκιά σε περισσότερο από 25 βαθμούς θερμοκρασία. Όταν ο ολόγιομος ήλιος βυθίζεται στο Αιγαίο, αρκεί ένα ελαφρύ πουλόβερ για την ψύχρα της βραδιάς”.

Η Welt παροτρύνει τους αναγνώστες της, να επισκεφτούν τώρα το νησί και ενισχύει την άποψή της με μια σειρά από όμορφες φωτογραφίες. “Είναι στις αρχές Οκτωβρίου, και στη Σαντορίνη το καλοκαίρι δίνι σε κάποιους την αίσθηση ότι ποτέ δεν θα τελειώσει. Μια πολύ ευχάριστη ψευδαίσθηση. Αλλά η εποχή έχει σχεδόν τελειώσει. Τώρα που οι τουρίστες περπατούν γύρω από τα ανθισμένα σπίτια σε έναν ευχάριστα κανονικό αριθμό, είναι ίσως το πιο όμορφο στις περίφημες Κυκλάδες. Η Σαντορίνη είναι ένα σύμβολο. Πρώτον, για τη Μεσογειακή της ελαφρότητα. Από την άλλη πλευρά, για τον ρομαντισμό. […]Μια υπόσχεση για νεόνυμφους και όλους τους ανθρώπους που αγαπούν ο ένας τον άλλον ή που το πιστεύουν τουλάχιστον και που εξακολουθούν να χρειάζονται τις σωστές φωτογραφίες. Και η Σαντορίνη τους εφοδιάζει, με αυτές”.

 

Santorin ist viel mehr als nur die Selfie-Insel

Von Philipp Laage 
Terrasse mit Ausblick. Wer hier seinen Kaffee trinkt, bekommt die Caldera von Santorin mit ins Bild

 

Die Südküste von Santorin. Auch sie ist beliebt bei Fotografen
Die Südküste von Santorin. Auch sie ist beliebt bei Fotografen

Quelle: picture alliance / R. Goldmann

 

Die Kapelle Agios Nikolaos Mavrorachidi
Die Kapelle Agios Nikolaos Mavrorachidi

Quelle: picture alliance / R. Goldmann

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *