“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ, ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΜΠΥΡΑ”

IN VINO VERITAS”- ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

  vino_veritasΣτα ιδιαίτερα προϊόντα της Σαντορίνης, είναι αφιερωμένο ένα εκτενές δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας “Acqua Buona”, που όπως αναφέρει στην προμετωπίδα της, είναι αφοσιωμένη στην “αγάπη της γης”. Έχει μάλιστα ως έμβλημα το “In Vino Veritas- στον οίνο η αλήθεια-”, απόσπασμα από το ρητό του Πλίνιου του Πρεσβύτερου “ In Vino Veritas, in aqua sanitas- στον οίνο η αλήθεια, στο ύδωρ η υγεία” (“Ἐν οἴνῳ ἀλήθεια”, σύμφωνα με τον Έρασμο) .

“Αυτό το διάσημο ηφαιστειογενές νησί στο νότιο Αιγαίο, προσφέρει σπάνια τοπία και μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Σπάνια έχω δει τόσο όμορφο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα.”, γράφει ο συντάκτης Leonardo Mazzanti και προτείνει με θέρμη μια επίσκεψη στο οινοποιείο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (ΕΣΘΠ-Santo Wines). “Συλλέγει τη σοδειά από περίπου 1.200 μέλη εδώ και σχεδόν εβδομήντα χρόνια. Το οινοποιείο βρίσκεται κοντά στον Πύργο και είναι σκαρφαλωμένο στην άκρη της καλντέρας”, σημειώνει, για να προσθέσει: “Η αίσθηση, που δίνουν οι βεράντες με θέα στη θάλασσα, συνδυάζει ευτυχώς τα μάτια με τον ουρανίσκο.

[…]Κάθε μέρα πλήθη τουριστών εισρέουν εκεί κατά το ηλιοβασίλεμα για ένα απεριτίφ. Κάθονται μπροστά από τη θάλασσα και αιχμαλωτίζονται σαν υπνωτισμένοι από ένα τέτοιο θέαμα της φύσης”.

Εκτός από “τα του οίνου” όμως για τον οποίο επιφυλάσσει διθυράμβους, ο Mazzanti αποτίνει φόρο τιμής και στην τοπική μπύρα “Donkey”. “Αν για το κρασί ήξερα περίπου τι να περιμένω, οι μπύρες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη”, σημειώνει για να περιγράψει στη συνέχεια την επίσκεψη και γευσιγνωσία στη μικρο-ζυθοποιία της Μέσα Γωνιάς: “. Μόλις που υπήρχαν τέσσερις άνθρωποι μέσα: ένας Έλληνας, ένας Σέρβος, ένας Άγγλος και μια Αμερικανίδα … φαίνεται ότι η αρχή για τη μπύρα ήταν ένα αστείο και αντί γι αυτό δημιουργήθηκε ένας πολυεθνικός όμιλος που οδήγησε στην “Σαντορίνη Brewing Company”. Και ο Leonardo Mazzanti αφού περιγράψει με λεπτομέρεια τις παραγόμενες μπύρες, καταλήγει: “Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι στη Σαντορίνη όσο κι αν ο ήλιος καίει, μην χάσετε την ευκαιρία να πιείτε με μεράκι”.

screenshot_10santo-ingresso

?

?

?

?

flight-18

?

?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *