ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ME ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ

 

 

sifnos_monopatia«Η Σίφνος αποκτάει εφαρμογή – ξεναγό για τα πεζοπορικά μονοπάτια της.

Η Σίφνος είναι το πρώτο ελληνικό νησί που αποκτάει εφαρμογή – ξεναγό σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Γαλλικά & Αγγλικά) για τα πεζοπορικά μονοπάτια της! Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δικτύου μονοπατιών της Σίφνου “Sifnostrails”, ο Δήμος Σίφνου σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece ανακοινώνει την ολοκλήρωση άλλης μίας δράσης προβολής, αυτή τη φορά με στόχο να ενισχύσει την εμπειρία των πεζοπόρων.

Η εφαρμογή topo Guide SifnosTrails, η οποία έρχεται να προστεθεί στις ηλεκτρονικές παροχές πληροφοριών προς τους πεζοπόρους όπως τα QR-Codes, είναι ένας ψηφιακός οδηγός στο δίκτυο μονοπατιών της Σίφνου, το οποίο ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα. Περιλαμβάνονται οι 19 πεζοπορικές διαδρομές που απλώνονται σε ολόκληρη την έκταση του νησιού. Ως υπόβαθρο χρησιμοποιούνται οι αναλυτικοί χάρτες Toponavigator. Παρέχονται περιγραφές ιστορικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, σημεία ενδιαφέροντος και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όλα σε διαδραστική σύνδεση με το χάρτη. Προσφέρεται έτσι η δυνατότητα στο χρήστη να συνδέσει τα φυσικά και πολιτισμικά στοιχεία με το τοπίο, διαβάζοντας την περιγραφή ενός μνημείου ή μιας λίμνης, καθώς τα βλέπει μπροστά του. Η εφαρμογή, άπαξ και μεταφορτωθεί σε κινητό τηλέφωνο δεν χρειάζεται σύνδεση Ίντερνετ για να λειτουργήσει.

Τα κείμενα, οι φωτογραφίες, οι διαδρομές και η χαρτογραφία είναι πρωτότυπο υλικό που έχει συλλεγεί από την Paths of Greece με τη συνεργασία και βοήθεια εθελοντών από το νησί. Η Paths ofGreece έχει αναλάβει την αναβάθμιση των μονοπατιών της Σίφνου στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης Πεζοπορικού Τουρισμού στο νησί, πρόγραμμα που υλοποιείται από το Δήμο Σίφνου, με εξαιρετικά έως τώρα αποτελέσματα.

Η επιμέλεια των χαρτογραφικών δεδομένων και η ανάπτυξη της εφαρμογής αναλήφθηκε από την επιχείρηση Ana Digit, με τη στήριξη της Pathsof Greece. Η υλοποίηση της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ναυτιλιακής εταιρείας Aegean Speed Lines του συμπατριώτη μας Λεωνίδα Ευγενίδη-Δημητριάδη, η οποία στηρίζει ακτοπλοϊκά τη Σίφνο, συνδέοντάς την με τον Πειραιά και τα γειτονικά νησιά.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχεται προς το παρόν μόνο για συσκευές Android αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS. Για την μεταφόρτωση (download) της εφαρμογής, επισκεφθείτε το GoogleP lay και αναζητήστε το λήμμα Sifnos Trails ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος

www.sifnostrails.com » .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *