ΠΡΟΣΟΧΗ!. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΡΟΧΑΙΩΝ

 

 

apateonasΑναρτήθηκε στη σελίδα μας, στο Facebook, η έκκληση κάποιων φίλων, να προστατευθούν κάποιοι ηλικιωμένοι από επιτήδειους, που τους τηλεφωνούν ζητώντας τους χρηματικά ποσά, για να διευθετήσουν τροχαία που δήθεν έγιναν με υπαιτιότητα δικών τους προσώπων. Το επιβεβαίωσαν κι άλλοι φίλοι.

Προσοχή!. Είναι απατεώνες. Όποιος λάβει παρόμοιο τηλεφώνημα και διαθέτει την απαιτούμενη ψυχραιμία, ας τους δώσει ραντεβού, ειδοποιώντας παράλληλα και την αστυνομία (22860 22649). Οι υπόλοιποι – γιατί άλλον οι αγύρτες κάνουν πρώτα τις έρευνές τους- ειδοποιήστε φιλικές σας οικογένειες να μην ανταποκριθούν σε καμία περίπτωση.

 

 

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

“Προσοχή στη Σαντορίνη.
Χθες το μεσημέρι, η γιαγιά μου δέχτηκε μία κλήση από άγνωστο αριθμό όπου μία γυναικεία φωνή κλαίγοντας και παριστάνοντας πως ήταν η μητέρα μου της ζητούσε βοήθεια στο αστυνομικό τμήμα Θήρας ισχυριζόμενη πως είχε διαπράξει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο.
Η γυναίκα αυτή λέγοντας πως δεν αισθανόταν καλά εκείνη τη στιγμή δίνει το τηλέφωνο σε έναν Κύριο ο οποίος παριστάνοντας τον αστυνομικό αποσπούσε πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση της γιαγιάς μου (ονόματα παιδιών, συζύγων κτλ).
Μέσα στον πανικό της η γιαγιά μου ήρθε και με βρήκε στο σπίτι και επικοινώνησα αμέσως με το αστυνομικό τμήμα Θήρας, όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας μου είπε πως είναι ένα συχνό φαινόμενο των τελευταίων ημερών και μόνο χθες είχαν συμβεί δέκα αντίστοιχα περιστατικά από επιτήδειους με σκοπό οι ιδιοκτήτες να φεύγουν άρον άρον από τα σπίτια τους πανικόβλητοι πως κάποιο κοντινό τους πρόσωπο έχει υποστεί ή προκαλέσει ατύχημα με σκοπό να εισβάλουν να κλέψουν.
Η γιαγιά μου την γλύτωσε, κάποια άλλη μπορεί όμως όχι.
Καλό θα ήταν να ενημερώσετε τα δικά σας άτομα πόσο μάλλον αν είναι άτομα μεγάλης ηλικίας και μένουν μόνα τους.
* Ο αριθμός του αστυνομικού τμήματος Θήρας είναι το 2286022649”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *