ΠΡΟΣ ΑΕΜΥ: ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ;

ΚΥΡΙΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ “ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ”

 

 

απαντωντας_στην αεμυΑπάντηση του επιμελητή της Santonews, στην “Απάντηση σε δημοσίευμα σχετικά με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των προσλήψεων το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας”.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με έκπληξή μου πληροφορήθηκα, πως στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΜΥ, δημοσιεύσατε απάντηση-διάψευση στο δημοσίευμα της Santonews ( εδώ ). Θα μπορούσατε να τη στείλετε απευθείας στη Santonews, αλλά -φυσικά- δουλειά ενός δημοσιογράφου, είναι να ψάχνει.

Οπότε βρήκα τη σελίδα σας. Και βρήκα και τη σχετική ανάρτηση-διάψευση. Ελπίζω, πως θα βρείτε κι εσείς που είναι το Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Διότι όποιος πάρει στα σοβαρά την ιστοσελίδα σας και τη συμβουλευτεί, θα ψάχνει στο Ημεροβίγλι (είναι παγκοσμίως διάσημο, αν το αγνοείτε) για Νοσοκομείο.

Επειδή όμως η δουλειά του Δημοσιογράφου, δεν είναι μόνο να ψάχνει, αλλά και να ενημερώνει, σας πληροφορώ πως το Νοσοκομείο βρίσκεται στον οικισμό του Καρτεράδου και μέχρι το Ημεροβίγλι, παρεμβάλλεται ολόκληρη η πρωτεύουσα του νησιού (τα Φηρά) μαζί με δύο δορυφορικούς (αλλά ιστορικά ενσωματωμένους στην πρωτεύουσα) οικισμούς , το Φηροστεφάνι και το Κοντοχώρι. Στο Ημεροβίγλι βρίσκεται η Γυνακεία Μονή Αγίου Νικολάου, που δώρησε την έκταση στην οποία κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο.αεμυ_1

Στο προκείμενο: Γιατί διαψεύδετε τη Sanonews και όχι το μέλος του Δ.Σ της ΑΕΜΥ κ. Μιχάλη Ρούσσο; Αφού όπως ρητά αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η

Εισήγηση Μιχάλη Ρούσσου στο ΔΣ της ΑΕΜΥ

Κοινοποιείται Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό

Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, Γενικό Γραμματέα κ. Μπασκόζο Βουλευτές Κυκλάδων

Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”.

 

Δεύτερον: Και το Διαύγεια το γνωρίζουμε και τη σελίδα σας ξέρουμε το δρόμο να τη βρούμε, παρ’ ότι αν ψάξει κανείς με οδηγό αυτήν για το Νοσοκομείο Σαντορίνης, θα βρεθεί να απολαμβάνει τη θέα στις Καμμένες και τη Θηρασία και όχι να το δει. Η τοπική κοινωνία, δεν δικαιούται πιο άμεση ενημέρωση;.

 

Προς ΑΕΜΥ: Αριστερά είναι το Νοσοκομείο, δεξιά το Ημεροβίγλι

Προς ΑΕΜΥ: Αριστερά είναι το Νοσοκομείο, δεξιά το Ημεροβίγλι

Λοιπόν. Αρκετά, με τα εισαγωγικά και τα μη μου άπτου.

Το Νοσοκομείο ΜΑΣ, παλέψαμε να το φτιάξουμε.

Πολεμήσαμε για να γίνει δημόσιο και όχι μαγαζί, του κάθε ιδιώτη.

Διαλέξαμε από μόνοι μας την ένταξή του στην ΑΕΜΥ.

Διώξαμε τις Νταλίκες του Άδωνι.

Κόψαμε τις ορέξεις του Βορίδη.

Αν λοιπόν εσείς νομίζετε, πως θα το λειτουργήσετε με τζόιστικ, από τους Θρακομακεδόνες και ερήμην της τοπικής κοινωνίας, είστε γελασμένοι.

Αν πιστεύετε, ότι αγωνιστήκαμε για Δημόσιο Νοσοκομείο, για να κάνετε εσείς καριέρα, είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Αν σας πέρασε από το μυαλό, πως τώρα τον δέσατε το γάιδαρό σας και θα προχωρήσετε με τις συνήθεις γραφειοκρατικό-καριερίστικό,βολεψαματικό-τέτοιες συνήθειες, των μανδαρίνων που στελέχωναν τόσα χρόνια τον κρατικό μηχανισμό, ξεχάστε το.

Δεν παλεύαμε τόσα χρόνια για τις καριέρες σας.

Δεν δίνουμε δεκάρα για τις καρέκλες σας.

Μας αφήνουν αδιάφορους, οι τίτλοι σπουδών και οι κομματικές σας περγαμηνές. Ιδίως αυτές και για ένα πρόσθετο λόγο: αν το κόμμα σας έσπασε ένα σερί δεκαετιών με πρωτιές της ΝΔ στη Σαντορίνη, το πέτυχε επειδή το Νοσοκομείο, ήταν κύριο θέμα, του προεκλογικού αγώνα.

Δια ταύτα και επειδή κύριε Σταύρου, ο γράφων, Δημήτρης Πράσσος, ήταν εκεί όταν ξεναγούσατε τον Υπουργό Πολάκη στο Νοσοκομείο και παρατήρησε πόσες φορές σας έπιασε αδιάβαστο, αλλά δεν το επεσήμανε, μάθετε τούτο: Το Νοσοκομείο, δεν είναι Playstation και δεν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο.

Επειδή, εσείς και -εξαιρουμένου του Μ. Ρούσσου- οι υπόλοιποι του Δ.Σ, είστε στο τσακ, να μετατρέψετε ένα θρίαμβο πολιτικής βούλησης σε κακόγουστο καλαμπούρι.

Επειδή, δεν είστε -όπως ο γράφων- καθημερινά αντιμέτωπος με τα ερωτήματα, τις αγωνίες, την αμφιβολία και την δυσπιστία του κόσμου. Σας θερμοπαρακαλώ, ακούστε λίγο τις φωνές των κακόπιστων και των εχθρών του Δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου που δυναμώνουν και γίνονται θόρυβος.

Ξεκολλήστε από το, άκαμπτο ένδυμα του γραφειοκράτη και τρέξτε.

Αφήστε τις γραφειοκρατίες και τα ναι μεν αλλά, γιατί τα πανό που είχαμε φτιάξει για να περιμένουμε τον Άδωνι, δεν τα κάψαμε. Τα έχουμε “παρά πόδα”.

Τρέξτε… τρέξτε…τρέξτε. Αλλιώς, πηγαίνετε στο σπιτάκι σας .

Ξέρω, πως ένας μισθός Προέδρου κρατικής Α.Ε, δεν είναι ευκαταφρόνητος, αλλά πολλοί ακόμα ελπίζουν πως το “πρώτη φορά αριστερά”, δεν έχει αστερίσκο που να επεξηγεί πως σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το βόλεμα, ο μισθός και η καρέκλα.

Και τέλος. Οι περιλάλητες συνεντεύξεις. Εγώ φίλτατε κύριε Σταύρου, μπορεί να πληροφορώ πλημμελώς τον κόσμο, αλλά τουλάχιστον έχω μνήμη. Και θυμάμαι, πως οι προφορικές συνεντεύξεις είχαν καταγγελθεί σε όλους τους τόνους, ως μέσο για βόλεμα υμετέρων, όταν πρωτοεφαρμόστηκαν.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι τόσο μακρόσυρτες και να σας τρώνε τόσο χρόνο. Αν κάποιος δεν είναι εμφανώς διαταραγμένος ή χαμένος στην κοσμάρα του, και έχει τα τυπικά προσόντα θα τον απορρίψετε;. Γιατί;. Επειδή δεν σας είπε καλά το ποίημα;. Ο γιατρός, που έχει ένα έγκυρο πτυχίο και αναγνωρισμένα γνήσια μεταπτυχιακά, θα κριθεί από έναν οικονομολόγο για την επάρκειά του;. Ο τραπεζοκόμος ή η καθαρίστρια, θα απορριφθούν επειδή το συντακτικό τους, είναι λάθος ή έχουν τρακ μιλώντας σε εσάς τους περισπούδαστους ινστρούχτορες;.

Και επιπλέον. Αφού οι αρχικές προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τι σας εμποδίζει, να μην ανανεώσετε τις συμβάσεις, αν αποδειχτούν ακατάλληλοι;.

Και για να μη γελιέστε. Ξέρω, πως αυτό που σας ενοχλεί, είναι ο Μιχάλης Ρούσσος. Όπως ενοχλεί και πολλούς στη Σαντορίνη. Επειδή, είναι οξύθυμος και απρόβλεπτος, λένε κάποιοι. Σας τονίζω λοιπόν, ότι χωρίς αυτόν και την τρέλα του, η Σαντορίνη, δεν θα είχε ούτε Αλιευτικό Καταφύγιο με προδιαγραφές Μαρίνας, ούτε Κλειστό Γυμναστήριο ικανό να φιλοξενήσει Διεθνείς διοργανώσεις, ούτε Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο τώρα στρογγυλοκάθεστε μεν υπηρεσιακά, αλλά το βλέπετε μόνο ως φωτογραφία, μέσα από το καλά κλιματιζόμενο γραφείο σας.

Επαναλαμβάνω: Μη γελιέστε. Αν χρειαστεί να διαλέξουμε μεταξύ αυτού του ξεροκέφαλου αιθεροβάμονα και εσάς των νουνεχών και περισπούδαστων ουλεμάδων της τεχνοκρατικής αντίληψης, μαντέψτε όχι τι θα διαλέξουμε, αλλά τι ήδη διαλέξαμε.

Για αυτό τρέξτε. Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε ένα μεγάλο όνειρο σε μακρόσυρτο και κακόγουστο καλαμπούρι.

(Όχι και τόσο) Φιλικά

Δημήτρης Πράσσος

Πολίτης.

4 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Θάνος λέει:

    Το πράγμα είναι απλό, Ο Μιχάλης Ρούσσος έδωσε μια πληροφορία που είτε ήταν ψευδείς είτε δεν έπρεπε να τη δώσει. Η ΑΕΜΥ ΑΕ κοιτάει να μαζέψει αυτή την πληροφορία πίσω. Η αλήθεια είναι ότι όσοι έδωσαν συνέντευξη μαζί με όλους και εγώ, ενημερωθήκαμε ότι θα ειδοποιηθούμε έως τις 15/5 για το αν θα μας πάρουν ή όχι. Οπότε το 11/5 υπογράφονται συμβάσεις μάλλον δεν ήταν ακριβές. Όλα τα υπόλοιπα μένουν να τα δούμε στη πορεία, για το αν θα μπουν με ρουσφέτια ή όχι αυτοί που θα μπουν. Μην προδικάζουμε….

  2. Ο/Η Nikos λέει:

    Ναι αλλά για ποιο λόγο δεν κλήθηκαν για συνέντευξη άτομα που είχαν τα τυπικά προσόντα;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *