ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΑ

Τα πύρινα μέτωπα απειλούν χωριά (Φωτό  από http://androsfilm.blogspot.gr )

Τα πύρινα μέτωπα απειλούν χωριά (Φωτό από http://androsfilm.blogspot.gr )

ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΑ

  Τιτάνια  μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ο Δήμος και οι εθελοντές της Άνδρου. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων και ήδη από το μεσημέρι, ένα Super Puma μετέφερε 12 πυροσβέστες από την Αθήνα, άλλοι 10 έφτασαν από τη Σύρο, ενώ με το πλοίο της γραμμής, έφτασαν και 5 πυροσβεστικά οχήματα.

ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ

  Όπως δήλωσε στο www.santonews.com ο Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου κ. Νίκος Θεολόγου, η φωτιά πέρασε από τρία σημεία μέσα στον οικισμό Πιτροφός, κατακαίοντας κήπους, πέργκολες και εξωτερικές κατασκευές, πριν τελικά σβηστεί. «Ευτυχώς που τα σπίτια είναι όλα πέτρινα και δεν κάηκαν κι αυτά», είπε ο κ. Θεολόγου. Ο Ανδριώτικος ιστότοπος http://androsfilm.blogspot.gr γράφει χαρακτηριστικά: «Μέσα στον Πιτροφό έσβησε ένα μέτωπο της φωτιάς που καίει από χθες στην Άνδρο»

  Όσο περνάει η ώρα όμως ένα άλλο πύρινο μέτωπο, κινείται με ταχύτητα προς τον οικισμό Μένητες και με δεδομένο ότι τα εναέρια μέσα θα πρέπει να αποσυρθούν λόγω της δύσης του ηλίου, οι δημόσιες δυνάμεις και οι κάτοικοι δίνουν απεγνωσμένη μάχη με της φλόγες. «Καταβάλλουμε όλοι υπεράνθρωπη προσπάθεια, γιατί αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, θα περάσουμε μια εφιαλτική νύχτα», είπε ο κ. Θεολόγου.