ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ;

ΤΟ T&L ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ

 

 

Τ&L_CRUISE“Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Σαντορίνη-κυρίως με κρουαζιέρα, σιγουρευτείτε και κρατήστε τα αυτιά σας ανοιχτά για οποιεσδήποτε ενδεχόμενες αλλαγές πολιτικής”. Είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου, το “Travel & Leisure” που δίνει αυτή τη συμβουλή στα εκατομμύρια των αναγνωστών του, φιλοξενώντας δημοσίευμα με τον τίτλο: “ η Σαντορίνη μπορεί να θέσει οροφή στους αριθμούς επιβατών, αν ταξιδεύετε με κρουαζιέρα- Santorini May Be Capping Tourist Numbers, If You’re Traveling By Cruise” .Τ&L_CRUISE1
Η συντάκτρια, Erika Owen, δεν αντιμετωπίζει αρνητικά το ενδεχόμενο πλαφόν, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως το ιταλικό Cinque Terre, το έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή. Το γεγονός, όμως είναι ένα: πως οι εν δυνάμει επισκέπτες, αντί να παροτρύνονται, τους συνιστάται να είναι επιφυλακτικοί στο να κλείσουν ένα πακέτο κρουαζιέρας για το νησί. Όλα αυτά, γιατί η Δημοτική Αρχή, θεώρησε ως θέσφατο μια μελέτη, έσπευσε να την ανακοινώσει στον τύπο ως εφαρμοζόμενη πολιτική και κυρίως, δεν αντέδρασε στην έκταση που πήρε το θέμα, εξηγώντας πως υπάρχει πρόθεση καλύτερης διαχείρισης των επισκεπτών, κάτι που θα γίνει σε βάθος χρόνου, μετά από μεθοδικό σχεδιασμό, διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους και επίσημες συλλογικές αποφάσεις.
Το “Travel & Leisure”, -όπως και κάθε νουνεχής άνθρωπος, άλλωστε- θεωρεί πως ο υπέρ-συνωστισμός επισκεπτών, δημιουργεί προβλήματα και περιβαλλοντικές πιέσεις. Γράφει χαρακτηριστικά, η Owen:“Σύμφωνα με το Lonely Planet , περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες κρουαζιέρας, αποβιβάζονται κάθε μέρα για να πάρουν μια γεύση από τα αξιοθέατα του νησιού-According to Lonely Planet, more the 4,000 cruisers disembarked their boats every day to take in the island sights”.

Το θέμα όμως “άπλωσε” πρόωρα, το “πλαφόν” θεωρείται ήδη δεδομένο και άμεσο και το κομπολόι πέφτει χάντρα-χάντρα, αντηχώντας εκκωφαντικά μέσα στη μπαγιάτικη ατμόσφαιρα του γραφικού ερασιτεχνισμού, της αλλαζονικής εσωστρέφειας και της εθελούσιας κώφωσης των κρατούντων, που θεωρούν πως κάθε κριτική, δεν είναι παρά ένα μαχαίρι σε κάποιο φθονερό χέρι που πάει να τους χτυπήσει πισώπλατα.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *