ΠΑΡΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ.

ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΜΑΙΟΥ 2014.

 

Η κ. Γρηγορία Πρωτολάτη.

Η κ. Γρηγορία Πρωτολάτη.

Η πρώην Έπαρχος Πάρου και νυν επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού (είχε χάσει για ελάχιστες ψήφους τη Δημαρχία), τάραξε τα νερά, ανακοινώνοντας την απόφασή της να τεθεί εκτός των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Γ. ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ

 

«Στην εκλογολογία που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες, όπως ήταν φυσικό το όνομά μου «ακούστηκε» μεταξύ των πιθανών υποψηφίων Δημάρχων, αφού εκπροσωπώ ως επικεφαλής την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ, που ο λαός της Πάρου στις εκλογές του 2010 της ανέθεσε τον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης.

Μερικοί παλιοί και νέοι φίλοι μου ενίσχυσαν την διάθεση να εξετάσω και πάλι  την προοπτική για να κατέλθουμε  για δεύτερη φορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Έβαλα όμως στον εαυτό μου κατ’ αρχήν και στη συνέχεια στον πυρήνα των μελών, βασικές προϋποθέσεις κάτω απ’ τις οποίες θα επιδιώκαμε για δεύτερη φορά ένα τέτοιο εγχείρημα. Oι προϋποθέσεις αυτές,  δεν τελεσφόρησαν.

Η ατμόσφαιρα που  δημιουργήθηκε στο νησί μας περί των υπό διαμόρφωση πολιτικών σχημάτων ανάδειξε  ποικίλους  υποψήφιους Δημάρχους  και  όχι   συγκεκριμένες πολιτικές για τον τόπο μας, ανέπτυξε τις ομάδες μικροπολιτικής και όχι τις ομάδες εργασίας, εστίασε στην αριθμητική υπεροχή και όχι στην ποιοτική ανωτερότητα, γιγάντωσε την συνένωση των μέσων και όχι την ιεράρχηση σκοπών και στόχων για την επίλυση προβλημάτων του δήμου  μας.

Με αυτά τα δεδομένα και μετά από σχετική διαβούλευση καταλήξαμε στην παρακάτω απόφαση:

Δεν συμμετέχουμε ως παράταξη  ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ στις δημοτικές εκλογές.

Έκρινα αναγκαίο να προβώ στην ανωτέρω δήλωση για να γνωστοποιήσω στους ανώνυμους φίλους την απόφασή μας, ευελπιστώντας παράλληλα να σταματήσουν οι ψίθυροι, οι ερμηνείες και τα σχόλια για ξεκάθαρες θέσεις ανθρώπων που στο σύνολό τους από το 2010 αγωνίστηκαν με συνέπεια  στην άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο που ο θεσμικός τους ρόλος  επέτρεπε, αυτό της αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου.

Όλο αυτό το διάστημα τιμήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας κάνοντας εποικοδομητική και όχι στείρα αντιπολίτευση, μετέχοντας ανελλιπώς στις διαδικασίες, υποβάλλοντας τις δικές μας προτάσεις και αρθρώνοντας το δικό μας ξεκάθαρο, ακομμάτιστο, αυτοδιοικητικό λόγο για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας .

Ως επικεφαλής της ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ θα ήθελα από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μας και όλους όσοι στελέχωσαν το δημοτικό μας συνδυασμό, καθώς και τους δημότες και φίλους μου οι οποίοι όχι μόνο στήριξαν τις προσπάθειές μας αλλά και εμένα προσωπικά με τίμησαν στις εκλογές με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο .

Παραμένω ενεργή πολιτικά και υπόσχομαι ότι θα βρεθούμε μαζί σε κοινούς αγώνες στο άμεσο μέλλον για τον τόπο μας.

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ

ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ».