ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Για όλους μας βασική επιδίωξη είναι το νοσοκομείο να λειτουργήσει, και μάλιστα να λειτουργήσει άμεσα.

Για όλους μας βασική επιδίωξη είναι το νοσοκομείο να λειτουργήσει, και μάλιστα να λειτουργήσει άμεσα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  «Αισθανόμενοι την ανάγκη να λάβουμε θέση στο ζήτημα του νοσοκομείου, συντάσσουμε αυτή την επιστολή προτείνοντας μια εναλλακτική λύση για την λειτουργία και τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου.      Για όλους μας βασική επιδίωξη είναι το νοσοκομείο να λειτουργήσει, και μάλιστα να λειτουργήσει άμεσα.  Αυτό το διαμάντι που πλήρωσε από την τσέπη του ο Θηραϊκός Λαός, μετά από χρόνια άγριας φοροεπιδρομής.      Δεν θα θέλαμε όμως να λειτουργήσει για να βοηθήσει να θησαυρίσουν ακόμα περισσότερο αυτοί που εδώ και χρόνια λυμαίνονται οτιδήποτε δημόσιο προς όφελος τους.  Δεν θα θέλαμε να λειτουργήσει από κάποια εταιρεία, που σε λίγα χρόνια δεν θα πληρώνει το Φ.Π.Α. και τους φόρους της.     Θα θέλαμε να λειτουργήσει με τη βοήθεια των δυνάμεων του νησιού μας και ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ, γιατί η Σαντορίνη παράγει σχεδόν το 1% του Α.Ε.Π. ολόκληρης της Ελλάδος.

   Προτείνουμε ο Δήμος σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και ενώσεις του νησιού- ευαγή ιδρύματα αλλά και  μετόχους, μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν με τη βοήθεια νομικών μια ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Θα συμμετέχουμε όλοι μας, ο καθένας με την οικονομική δυνατότητα και επιφάνεια που έχει, εισφέροντας έτσι στο συνολικό κεφάλαιο των εκατομμυρίων ευρώ που χρειάζονται για να λειτουργήσει.       Έχουμε ένα από τα πλουσιότερα νησιά του κόσμου, με τη συνεισφορά όλων μας μικρή ή μεγάλη μπορούμε να κάνουμε θαύματα.  Δεν επιθυμούμε μια μεγάλη εταιρεία που σε λίγα χρόνια με μαθηματική ακρίβεια θα διακόψει οποιαδήποτε παροχή υγείας προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Π.Υ., δηλαδή ΕΜΑΣ, γιατί ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. θα έχει καταρρεύσει αφού ήδη δεν επαρκεί η χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.      Αξίζουμε τα καλύτερα, γιατί το να έχουμε παροχές υγείας είναι θεμελιώδες, σημαίνει ασφάλεια, σημαίνει πως το νησί μας θα έχει ζωή και μόνιμο πληθυσμό.

  Αυτές τις εποχές, που όλα στην οικονομία καταρρέουν, πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουμε όλοι μαζί να σκεφτόμαστε ως σύνολο και όχι ως μονάδες.  Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες για το νησί μας.      Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόσκληση από οποιονδήποτε φορέα για να συζητήσουμε περεταίρω λεπτομέρειες επί του θέματος».