ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΧΑΛΑΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ

ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ 2 ΚΥΒΙΚΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΑΝ

 

 

 

komvos_perifereiakoyΟ περιφερειακός των Φηρών, είναι ένας καλός και λειτουργικός δρόμος. Έχει μήκος λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα, αλλά μπορεί- εφόσον γίνει περισσότερο γνωστός- να αποφορτίσει σημαντικά την κεντρική οδική αρτηρία που περνά από το Κέντρο Υγείας. Είναι ακόμα ημιτελής, αλλά το οδόστρωμα του, είναι ομαλό και η σήμανσή του εξυπηρετική. Παρουσιάζει όμως εν τη γενέσει του δύο προβλήματα, που είναι ενδεικτικά της ελληνικής προχειρότητας.

Το πρώτο, είναι η σύνδεσή του με τον κάθετο άξονα που οδηγεί προς Βουρβούλο και Οία. Μοιάζει σαν να του τελείωσε του εργολάβου η άσφαλτος και το παράτησε. Και δεν πρόκειται για καμιά μεγάλη απόσταση. Περίπου 10 μέτρα είναι. Αλλά εκείνο το σημείο, είναι μια λακκούβα, ικανή να σπάσει αυτοκίνητα και να δημιουργήσει ατυχήματα με δίτροχα. Δηλαδή, ελάχιστα μέτρα πριν ξεκινήσει ένας καλός δρόμος, αντιμετωπίζει ο χρήστης του οδικού δικτύου τη νεοελληνική τσαπατσουλιά. Λίγη άσφαλτος ακόμα χρειαζόταν. Ένα με δύο κυβικά. Κι όμως αντί να γίνει ισόπεδος με τον άλλο δρόμο μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής που ο καλλιτέχνης βαρέθηκε κάπου στο τέλος και αντί να τον ολοκληρώσει, άφησε μια ενοχλητική και εν προκειμένω επικίνδυνη, μουτζούρα.perifereiako_firon

 

Το δεύτερο και σημαντικότερο, είναι η νησίδα που ορθά τοποθετήθηκε κάτω από το Λύκειο, προκειμένου τα εισερχόμενα οχήματα, να μπαίνουν στον κάθετο του Επαρχείου, όπου βρίσκεται το κεντρικό πάρκινγκ των Φηρών, το μεγαλύτερο σχολείο του νησιού και ο χώρος από-επιβίβασης επισκεπτών από τα τουριστικά λεωφορεία. Η νησίδα, αυτή είναι δυσδιάκριτη το απόγευμα και αόρατη τη νύχτα. Τη φροντίδι του Δήμου, που έχει δώσει λαμπερό φωτισμό σε όλο το νησί (τουτέστιν του έχει σβήσει τα φώτα), το σημείο αυτό είναι παγίδα. Φυσικά, ο δρόμος είναι ημιτελής και θα γίνει η διαγράμμιση και η πλήρης σήμανσή του. Αλλά μέχρι τότε, τα πράγματα θα είναι επικίνδυνα, ενώ η λύση απλούστατη. Ένας τενεκές καλής φωσφορούχας μπογιάς και η δίωρη απασχόληση ενός έμπειρου ελαιοχρωματιστή θα έλυναν προσωρινά το θέμα. Όπως και αυτό της σύνδεσης με τον άξονα προς Βουρβούλο. Λίγη άσφαλτος και οι πολίτες θα είχαν στη διάθεσή τους ένα καλό δρόμο που ολοκληρωμένος, θα γίνει καλύτερος. Αλλά η νεοελληνική τσαπατσουλιά, αγνοεί ακόμα και τα μικρά, τα αυτονόητα και παρά ταύτα επικίνδυνα. Ας το δει η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας.

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η cald3ras λέει:

    Κύριε Πράσσο επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω οτι δεν πρόκειται απλώς για προχειρότητα αλλά για μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση που υφίσταται απο το περασμένο καλοκαίρι αλλά ουδείς αναφέρεται σε αυτήν και ακόμη χειρότερα, οι αρμόδιοι κωφεύουν.
    Να σας υπενθυμίσω οτι οι τρείς αυτή τη στιγμή καλύτεροι κόμβοι του νησιού (ναι είναι!) – όσον αφορά θέματα ασφάλειας, διαγράμμισης, σήμανσης, νησίδων και υποστηρικτικών έργων – δηλαδή στον Πύργο, στην είσοδο Καμαρίου και στην είσοδο Εμπορείου είχαν γίνει πρώτο θέμα για μήνες, με τον κάθε επιχειρηματία, πολίτη, αιρετό κ.ο.κ να βγαίνουν ολημερίς στα κανάλια και στα έντυπα μέσα για να διατυμπανίζουν την επικινδυνότητα (?) των κόμβων , και να κάνουν αυτοψίες ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση του έργου – ως προφήτες – για το πόσο λάθος είναι ο σχεδιασμός τους και πόσο επικίνδυνοι είναι για την ασφάλεια των οδηγών.
    Και ερχόμαστε τώρα – μετά απο 7 τουλάχιστον μήνες λειτουργίας – να μιλήσουμε απλά για προχειρότητα σε έναν δρόμο που δόθηκε πρός χρήση,
    – Χωρίς ουδεμία διαγράμμιση σε κανένα σημείο του, ούτε κάν εργοταξιακή)
    – Με σχεδόν ανύπαρκτη κατακόρυφη σήμανση (και μιλάμε για κόμβο με ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο το καλοκαίρι)
    – Χωρίς εργοταξιακό φωτισμό
    – Με μια νησίδα η οποία – όπως λέτε και εσείς – το βράδυ είναι αόρατη και αν οδηγείς με κατεύθυνση απο Φηρά πρός Κοντοχώρι τη βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου απο το πουθενά όπως οδηγείς στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας
    – και φυσικά με ενα τελείωμα στη διασταύρωση με τον κάθετο δρόμο, όπου η υψομετρική διαφορά είναι απαγορευτική και επικίνδυνη για τροχαία ατυχήματα, μια ανολοκλήρωτη επικίνδυνη ισόπεδη διάβαση.

    Κύριε Πράσσο, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η διαπίστωσή σας οτι ” Φυσικά, ο δρόμος είναι ημιτελής και θα γίνει η διαγράμμιση και η πλήρης σήμανσή του.” δεν μπορεί και δεν πρέπει να αιτιολογήσει καμία τέτοια κατάσταση που εγκυμονεί τόσο σοβαρούς κινδύνους.
    Αλήθεια που είναι όλοι αυτοί που ασχολούνταν με τους 3 προαναφερθέντες κόμβους να γράψουν άρθρα και να κάνουν αυτοψίες για τον ημιτελή εδω και 7 σχεδόν μήνες κόμβο στον οποίον αναφέρεστε?

    Τέλος, θα ήθελα να με ενημερώσετε για την αρμοδιότητα της Περιφ. Ενότητας Θήρας, καθώς το έργο δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και επιβλέπετε απο την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (απο όσο ακούω)

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και συγγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο κείμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *