ΟΤΑΝ ΔΕΝ Σ’ ΑΦΗΝΟΥΝ Ν’ ΑΓΙΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ, ΤΩΡΑ;

 

 

Δεν εξηγείται, αλλιώς!. Ο κραταιός και ευκλεής Δήμος Θήρας, έχει φλεγματική αίσθηση του χιούμορ. Αλλιώς πως να εξηγήσεις ότι για τις 11 Μαΐου, προκηρύσσει διαγωνισμό ασφαλτοστρώσεων ύψους 177.419,35;. Και εντάξει· όταν μια παράλογη διάταξη του νόμου απαγόρευε τις εγκαταστάσεις παραγωγής ψυχρής ασφάλτου, υπήρχε μια δικαιολογία. Η κανονική άσφαλτος, θέλει θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου για να επιστρωθεί σωστά. Τώρα;. Ποια δικαιολογία υπάρχει, όταν ένας διαγωνισμός προκηρύσσεται στις 11 Μαΐου, άρα -σύμφωνα με τη δεδομένη εμπειρία- οι εργασίες θα αρχίσουν στα τέλη Ιουνίου;.

Σε μια χρονιά που αναμένεται ρεκόρ αφίξεων στο νησί;. Μέσα στην πυκνή τουριστική περίοδο δηλαδή, εμείς “ουπς, τώρα το θυμήθηκα” θα στρώνουμε άσφαλτο. Θα αποκλείουμε δρόμους. Θα σκορπίζουμε το ευφραντικό άρωμα της πίσσας σε ξενοδοχεία και οικισμούς. Και φυσικά θα μπλοκάρουμε την κυκλοφορία. Διότι “η ταλαιπωρία ξεχνιέται, αλλά το έργο μένει”. Σύμφωνοι!. Αλλά δεν υπάρχει κανένας με τη στοιχειώδη απλή λογική, να προγραμματίσει νωρίτερα αυτά τα -απαραίτητα, ασφαλώς- έργα;. Στα σπίτια σας, ω Δημοτικοί μας άρχοντες, όταν κάνετε γιορτή κι έχετε μουσαφίρηδες, την ίδια ώρα σοβατίζετε το σαλόνι σας;.

 

 

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

“Ο Δήμος Θήρας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», με προϋπολογισμό 177.419,35 € (ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ). Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στην ιστοσελίδα www.thira.gov.gr .

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου 2017 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Θήρας στη ν. Θήρα. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), όπως ορίζεται στα άρθρα 86 και  95 παρ.2. ν.  4412/2016  και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών, σε συμπληρωμένο τιμολόγιο ομαδοποιημένων τιμών της Υπηρεσίας, με έλεγχο ομαλότητας των επί μέρους ποσοστών έκπτωσης,  του άρθρου 95, παρ. 2α του Νόμου 4412/2016.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:

Οι οικονομικοί φορείς που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ, στην Α2 τάξη και άνω στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής προς τον Δήμο Θήρας, η οποία ορίζεται στο ποσό των3.550,00€ και έχει ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για την διακήρυξη δίνονται στο τηλ. 22863 60167, fax 22860 22814, αρμόδιος υπάλληλος κα Βλάχου Σπύρα στο Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας, ΦΗΡΑ ΤΚ.84700”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *