«ΩΡΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΟΣ ΕΝΑΛΙΟΝ

ΩΡΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ελεύθερη Θεατρική Ομάδα Σαντορίνης ‘ ΕΝΑΛΙΟΝ ’

Με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θήρας.

«ΩΡΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ…» του Σταύρου Τριανταφύλλου

21,22,23 και 24 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, με ελεύθερη είσοδο.

Την σκηνοθεσία του έργου, υπογράφει ο Δημήτρης Μπέλλος.

Τα σκηνικά και τα κουστούμια, επιμελήθηκε η Ασπασία Βόβολα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν :
Ο Δημήτρης Μπέλλος.
Ο Δημήτρης Ναξάκης.
και ο μικρός Αρίων-Ήλιος Παπαβασιλείου.

Το έργο θα προλογίσει, ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης.
Στις παραστάσεις, θα τιμήσει επίσης με την παρουσία του, ο συγγραφέας Γιώργος Ξενάριος.
  Μετά το πέρας των δυο παραστάσεων στις 22 και 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση, με θέμα : «Το θέατρο στη Σαντορίνη». Στην συζήτηση θα συμμετέχουν, ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης, ο συγγραφέας Γιώργος Ξενάριος, καθώς επίσης και ο συγγραφέας του έργου, Σταύρος Τριανταφύλλου.

Δυο λόγια από τον συγγραφέα.
«…Όταν μου ζητήθηκε από τον σκηνοθέτη, να γράψω δυο λόγια για το έργο « Ωραίο σήμερα…», βρέθηκα και πάλι σε εκείνη, την ίδια ακριβώς θέση, που είχα βρεθεί όταν πρωτόπιασα χαρτί και μολύβι, με σκοπό να το ξεκινήσω.
Διότι ως σύλληψη, η ιδέα να ενώσει κάποιος δυο διαφορετικές χρονικά, ανθρώπινες πραγματικότητες, αποδεικνύεται πάντοτε δελεαστική, συνάμα όμως, δύσκολη.
Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μιαν άλλη, ίσως μελλοντική εποχή! Δείτε τον να περπατά, ανάμεσα σε ανθρώπους με παράξενα ρούχα, ή παράξενα οχήματα. Ανθρώπους που χρησιμοποιούν λέξεις αλλά και συμπεριφορές, μη κατανοητές από εσάς, που η λογική σας, αδυνατεί να συλλάβει.
Τι εντυπώσεις θα σας δημιουργούσε η μορφή ζωής που θα συναντούσατε ; Πώς θα αισθανόσασταν ; Πού θα νιώθατε πλέον ότι ανήκετε ; Σε ποιο «σήμερα»; Πιστεύετε ότι θα είχατε θέση στην καθημερινότητα τους ; Θα ήσασταν αποδεκτοί ; Δικαιούνται εντέλει, λόγο και θέση, οι πρόγονοι στη ζωή των απογόνων ; »
Αυτή, είναι η ουσία του έργου «Ωραίο σήμερα…»……………… Του Σταύρου Τριανταφύλλου