Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΜΑΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

 

 

manios-oia“Το κενό του νηπιαγωγείου της Οίας

Ανοικτή επιστολή στους κατοίκους της Σαντορίνης

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με αφορμή την κενή θέση νηπιαγωγού στο νηπιαγωγείο της Οίας, αλλά και τον τρόπο που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου Θήρας και η έπαρχος κ. Θεώνη Λειβαδάρου χειρίστηκαν το θέμα, προκύπτουν σοβαροί προβληματισμοί που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Δηλώσεις, όπως «απαράδεκτη η μέχρι τώρα αδυναμία σας» από το Σύλλογο Γονέων και «παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου» από την Έπαρχο, συνιστούν μάλλον ένθερμες προσεγγίσεις ενός σοβαρότατου ζητήματος. Σε αυτή την περίπτωση δε βάλλουν κατά του Υπουργείου Παιδείας ή/και κατά της Κυβέρνησης, αλλά αποπροσανατολίζουν από τη συγκέντρωση του ενδιαφέροντός μας στο πραγματικό πρόβλημα και την αναζήτηση πρακτικής λύσης.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης έδωσε την απάντηση πως έχουν πραγματοποιηθεί τρεις φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών Νηπιαγωγών, οι οποίες δεν επέδωσαν. Τα οικονομικά έξοδα διαμονής στο νησί απέτρεψαν και τους τρεις διορισθέντες νηπιαγωγούς από την αποδοχή του διορισμού τους. Επίσης, η υπηρεσιακή συνάντηση στη Σαντορίνη το Μάιο του 2016 με το Δήμαρχο, τους φορείς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του νησιού, για να βρεθεί λύση στο ζητήματα της κάλυψης της στέγασης των εκπαιδευτικών δεν απέδωσε, παρά τη δέσμευση του Δημάρχου για προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος.

Ένα αμείλικτο ερώτημα έθεσαν χαρακτηριστικά οι δημοσιογράφοι των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης: Μήπως τελικά πρέπει να ανησυχούμε ως κοινωνία; Ένα νησί που έχει τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων κατά 82,8%, που συνεισφέρει πολύ στα δημόσια έσοδα, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει ευνοϊκές συνθήκες για τους υπηρετούντες στην Παιδεία;

Αγαπητοί συμπολίτες θα ήθελα να αναλογιστούμε ότι για πρώτη φορά εφέτος σε κάθε δύσκολη και δυσπρόσιτη γωνιά της Ελλάδας τα σχολεία άνοιξαν με όλους του καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα σχολεία των φυλακών, και το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων αποτελούν έμπρακτες αποδείξεις του οράματος της Κυβέρνησης για σχολεία ισότητας και ποιότητας. Εξάλλου, αυτή η κυβέρνηση άνοιξε το Νοσοκομείο της Θήρας εξασφαλίζοντας πρόσβαση των κατοίκων και του μεγάλου όγκου επισκεπτών στη δωρεάν δημόσια Υγεία.

Αγαπητοί, πιστεύω ότι αποτελεί κοινή λογική πως το πρόβλημα του νηπιαγωγείου είναι ένα πρακτικό ζήτημα που εγείρει τις ευθύνες όλων μας. Σε καμία περίπτωση, όμως, τόσο ευαίσθητα κοινωνικά τοπικά προβλήματα δεν μπορεί να γίνονται μέσο για αντιπαραθέσεις και πολιτικές σκοπιμότητες. Μοναδική μας μέριμνα οφείλει να είναι η ένωση των δυνάμεών μας για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Η Κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές εργάζονται για να αναστρέψουν το δρόμο της χρεοκοπίας και του κοινωνικο-οικονομικού μαρασμού, στον οποίο οδήγησαν πολιτικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Παράλληλα, όμως, ενδιαφερόμαστε για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Για τα οποία όχι μόνο πρέπει να πληροφορούμαστε, αλλά να συμμετέχουμε ενεργά στην επίλυσή τους. Προς τούτο θα σας προσκαλούσα να σκύψουμε όλοι δυναμικά πάνω από το πρόβλημα και να βρούμε άμεσα την πρακτική λύση. Η Παιδεία και η Υγεία δεν είναι ζητήματα που μπορεί να περιμένουν.

Στην διάθεση σας

Νικόλαος Μανιός”

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *