Ο “ΜΙΚΡΟΣ ΨΑΡΑΣ” ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΜΕΓΑΛΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ

 

 

mikros_psaras_kobe2H μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ στην Ιαπωνία με εκθέματα αποκλειστικά από ελληνικά μουσεία πραγματοποιείται εδώ και μερικούς μήνες στην Ιαπωνία. Έχει τίτλο «Ταξίδι στη Χώρα των Αθανάτων – 4000 χρόνια Ελληνικών Θησαυρών»και ξεκίνησε από το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο όπου προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίστηκε με ανάλογη επιτυχία στο Νομαρχιακό Μουσείο Τέχνης του Ναγκασάκι από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2016. Στις 23 Δεκεμβρίου, εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα στην πόλη Κόμπε, προσελκύοντας πολύ κόσμο και το σύνολο των αρχών της πόλης.

Ανάμεσα στα εκθέματα που ταξίδεψαν στη χώρα του “Ανατέλλοντος Ηλίου”, είναι και ο περίφημος “Μικρός Ψαράς” που έφερε στο φως η ανασκαφική σκαπάνη του Σπυρίδωνος Μαρινάτου, στο Ακρωτήρι. Οι διοργανωτές, επιφυλάσσουν μάλιστα ιδιαίτερη μεταχείριση, καθώς ένα τεράστιο γιγαντοπανώ με την τοιχογραφία καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα της πρόσοψης του Μουσείου”.mikros_psaras_kobe

Τα εκθέματα της έκθεσης είναι από Εφορείες Αρχαιοτήτων και Αρχαιολογικά Μουσεία όπως το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου κ.α.
Διοργανωτές: Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, εφημερίδα Asahi Shimbun, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK και το NHK Promotion, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκιο.

 

 

ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

ΠΗΓΕΣ: http://www.greecejapan.com/

Asahi Shimbun
mikros_psaras_kobe2mikros_psaras

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *