O M. ΡΟΥΣΣΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΜΥ

ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΧΘΕΙ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

 

 

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΡΟΥΣΣΟΣΕισήγηση Μιχάλη Ρούσσου στο ΔΣ της ΑΕΜΥ

Κοινοποιείται Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, Γενικό Γραμματέα κ. Μπασκόζο

Βουλευτές Κυκλάδων Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

“Σήμερα 21 Μαΐου 2016 στη Σαντορίνη έχουμε ένα σύγχρονο νοσοκομείο, έχουμε κατατεθειμένα πέντε εκατομμύρια (5.000.000) στο λογαριασμό του από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και 185 υπαλλήλους που περιμένουν να το στελεχώσουν.

Από τους 185 επιλεγέντες, οι Σαντορινιοί είναι ένα μικρό ποσοστό.

Σε προηγούμενη εισήγησή μου ανέφερα ότι πρέπει να οριστούν επιλαχόντες, ώστε σε περίπτωση που οι επιλεγέντες δεν βρίσκουν σπίτια σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρχεται ο επόμενος, ο μεθεπόμενος κλπ.

Εξυπακούεται ότι έπρεπε να παίρνεται υπόψη σας και τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα. Το κάνατε ;

Για τις ειδικότητες που δεν υπάρχουν υποψήφιοι από Σαντορίνη, ψάχνουμε όλοι μαζί με το Δήμο να βρούμε σπίτια τα οποία ενδεχομένως (με επιφύλαξη το λέω) θα επιδοτήσει ο Δήμος.

Για τους υπόλοιπους αν δεν βρεθούν σπίτια τι θα γίνει ; Δεν θα ανοίξει το νοσοκομείο;

Δηλαδή, τι θα πείτε στο Σαντορινιό που σας φωνάζει – πονάω ανοίξτε το νοσοκομείο – ;; ότι δεν το ανοίγετε επειδή ο φύλακας είναι από το Σουφλί, η νοσηλεύτρια από τη Σπάρτη, ο πτυχιούχος από την Αλεξανδρούπολη δεν βρίσκουν σπίτια στη Σαντορίνη ;; ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν αντίστοιχοι υποψήφιοι από τη Σαντορίνη;; χωρίς ενδεχομένως να έχετε λάβει υπόψη σας τη νησιωτικότητα;

Παράδειγμα. Δειγματοληπτικά αναφέρω. Η Γαλέου Ανδριάνα είναι Κοινωνική Λειτουργός από τη Σαντορίνη. Την επιλέξατε δεύτερη παρότι έχει μεγαλύτερη προϋπηρεσία από την πρώτη, επειδή η πρώτη γνωρίζει Ισπανικά. Αυτή ήταν η κρίση σας. Όμως, ο πατέρας της Ανδριάννας Γαλέου από τη Σαντορίνη, είναι αγωγιάτης. Μεταφέρει τουρίστες με τα μουλάρια του ανεβοκατεβαίνοντας πεντακόσια ογδόντα πέντε (585) πλατύσκαλα και σε κάθε δρομολόγιο σφουνιάζει (στύβει) τη φανέλα του και κάθε φορά γεμίζει ένα ποτήρι ιδρώτα για να πάρει ένα πενιχρό αγώι.

Η Ανδριάννα – η κόρη του αγωγιάτη – παρότι έχει περισσότερη προϋπηρεσία δεν μπόρεσε να μάθει Ισπανικά. Δηλαδή τι θα μας πείτε; Ότι δεν θα ανοίξει το νοσοκομείο επειδή η πρώτη με τα Ισπανικά δεν βρίσκει σπίτι; Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερείτε και δεν ανοίγετε το νοσοκομείο; την ίδια ώρα που η κόρη του αγωγιάτη ( το ότι είναι κόρη αγωγιάτη δεν σας απασχόλησε καθόλου;) με μεγαλύτερη προϋπηρεσία μπορεί να προσφέρει άριστα τις υπηρεσίες της. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές.

Σας ζήτησα να προσδιορίσετε το ΔΣ της Παρασκευής νωρίτερα για να προλάβω το βαπόρι και μου είπατε ότι δεν μπορείτε. Η Σαντορίνη δεν είναι αποικία. Ούτε η αριστερά είναι όπως εσείς τη νομίζετε. Για να μπορέσει να δώσει ο Δήμος το ξενώνα στην Έξω Γωνιά για τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου έπρεπε να τον συνδέσει με την αποχέτευση. Επειδή υπήρχε κάποια διαφορά με το γείτονα έκανα και τον άμισθο δικηγόρο και τον άμισθο εργάτη για τρεις μέρες. Εσείς δεν μπορείτε να βάλετε το ΔΣ νωρίτερα για να προλάβω το βαπόρι; Μήπως έχετε μπερδέψει την αριστερά με τίποτα άλλο ;

Το νοσοκομείο μας μπορεί να ανοίξει άμεσα. Κάθε καθυστέρηση βλάπτει σοβαρά και την υγεία μας και την αξιοπιστία σας”.

11 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Άκης λέει:

    Την παρασκευή αποφασίσατε και για τις υπόλοιπες ειδικότητες και ακόμη καμιά ανακοίνωση…

  2. Ο/Η Kleo λέει:

    Ε λ ε ο ς!!! Τι decadance…!

  3. Ο/Η Θάνος λέει:

    Ο κ. Ρούσσος μου θυμίζει τους πολιτικούς, αναφέρεται στην ΑΕΜΥ σε τρίτο πρόσωπο λες και ο ίδιος δεν είναι μέρος του Δ.Σ. Όλα αυτά που μας αναφέρει θα είχαν αξία αν τα έλεγε πριν την προκήρυξη και δημοσιοποιούσε ανοικτά για να μάθει ο κόσμος ότι η προκήρυξη δεν λάμβανε υπόψη την εντοπιότητα. Τώρα κατόπιν εορτής πιο πολύ μου θυμίζει “πως να βγάλουμε την ουρά μας απ’ εξω όπως- όπως”

    • Ο/Η Χρήστος λέει:

      Παλικάρι οι ΔΕΚΟ έχουν δικαίωμα να ορίζουν αυτόνομα το σύστημα προσλήψεων προσωπικού τους. Δεν ήταν υποχρεωμένη λοπόν σε μια προκήρυξη για 12 μήνες να προβλέψει και εντοπιότητα

  4. Ο/Η Ότι πείτε. λέει:

    Αφού δεν ανακοινώθηκε η θέση του κοινωνικού λειτουργού ακόμα απο την Αεμυ ρε άνθρωποι. Πως βγαίνει αυτός και γράφει για πρώτους, δεύτερους, αγωγιατες, ισπανικά κλπ. Πραγματικά ότι να ναι.

  5. Μάλλον δεν τα λέει προς την ΑΕΜΥ ο κος Ρούσσος, αφού σαν νομικός γνωρίζει πολύ καλά ότι η εντοπιότητα για περιοχές άνω των 10.000 έχει καταργηθεί από την πρωτομνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, το 2012 (υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ρέππας, άν θυμάμαι καλά). Για άλλoυς τα λέει, ας διευκρινήσει ο ίδιος για ποιούς, και γιατί…

  6. Ο/Η Ελενα λέει:

    Ειναι ο ιδιος κύριος που δηλωνε οτι οσοι πηγαν στην Αθήνα ( για συνεντευξη εννοείται) υπεγραφαν και τις συμβάσεις επι τόπου . Φυσικα η ΑΕΜΥ τον διεψευσε. Τον διαψευδω και εγω προσωπικά. Τωρα τι σχεση εχει ο αγωγιατης, τα ισπανικά και η ” αριστερά ” ιδεα δεν εχω…
    Δεν θα οργωσετε χωράφι αγαπητοι , νοσοκομείο θα επανδρωσετε . Αφηστε τους ανθρωπους να κανουν τη δουλεια τους , κατι θα ξερουν παραπάνω.

  7. Ο/Η Jim λέει:

    Τουλάχιστον οι εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας, επιτρέπεται να έρθουν στο νησί; Γενικά θα τους μιλάτε ή θα υπάρχουν ρόλοι “Κολοκοτρωνιτσιώτες” και “πρωτευουσιάνα”;
    Δεν πιστεύω τι διαβάζω. Θα έρθουν εκεί άνθρωποι επιστήμονες να δουλέψουν και έχετε παράπονο που δεν επέλεξαν τους ντόπιους για εργασία; Σχετικά με τη νησιωτικότητα, τι να πουν κι άλλα νησιά που είναι μικρότερα, έχουν δυσκολότερη πρόσβαση, δεν έχουν τόσο τουρισμό και έχουν πραγματικά πρόβλημα να κρατήσουν τους νέους τους για δουλειά.

  8. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείτε να λέτε για εντοπιοτητα ενώ κρίνεται η υγεία για όλους τους σαντοριναιους και μη.εννοείτα και να μέτρηση η εντοπιοτητα σε ένα βαθμό αλλά πάνω από όλα η υγεία..Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *