Ο Γ. ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Α. ΡΟΥΣΣΟ

ΓΙΑ  ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Νομικός

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Νομικός

Σε πολύ άβολη θέση, βρίσκεται η www.santonews.com, σχετικά με συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Θήρας κ. Άγγελου Ρούσσου, που δόθηκε στο ραδιοσταθμό 106.4 και ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Θηραϊκής Πολιτείας», ζήτησε – με ευγενέστατο τρόπο- να δημοσιευθεί απάντησή του στην ιστοσελίδα. Το άβολο της υπόθεσης είναι πως το περιεχόμενο της συνέντευξης, δεν μου είναι γνωστό όπως υποθέτω πως παραμένει άγνωστο και σε αρκετούς αναγνώστες. Οπότε η απάντηση απευθύνεται σε κάτι που δεν έχει αναρτηθεί. Το μόνο που υπάρχει είναι μια γενική ανακοίνωση του συνδυασμού «Σαντορίνη, Ενωτική Πορεία», που αναφέρεται στις δηλώσεις του κ. Ρούσσου.

Ωστόσο, ο κ. Γ. Νομικός ζήτησε και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση σε εκδήλωση στο Μπελλώνειο τη δημοσίευση– επιμένω, ευγενέστατα-, παρ’ ότι του εξήγησα το μετέωρο της υπόθεσης. Προκειμένου λοιπόν να μη θεωρηθεί ως απόπειρα λογοκρισίας, αναρτάται σήμερα.

Οπότε ότι είπε στην επίμαχη συνέντευξη ο πρώην Δήμαρχο, μόνο από τα συμφραζόμενα μπορείτε να τα συνάγετε και ελπίζω να μην αδικηθεί κανένας από τους δύο. Και φυσικά θα αναρτήσω πάραυτα, την όποια ανταπάντηση υπάρχει.

 

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΓΕΛΟ ΡΟΥΣΣΟ

 

 

Άκουσα τη συνέντευξη του Κυρίου Άγγελου Ρούσσου στα Νέα της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ και δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να ασχοληθώ αν δεν αναφερόταν με διάθεση διακωμώδησης στο όνομα μου, γιατί θεωρώ ότι τόσο στην πολιτική όσο και στην μικροπολιτική πρέπει να υπάρχουν όρια.

 

Το όνομα ΜΠΟΥΑΣ ο συγχωρεμένος  πατέρας μου, αλλά και όλη η οικογένεια μου το καταξίωσαν με την ηθική μας υπόσταση και την κοινωνική μας προσφορά και το έκαναν, σεβαστό και γνωστό σε όλους.

 

Ομοίως και εγώ ακολουθώ αυτόν τον δρόμο  σε ότι κάνω, έχοντας πάντα στο μυαλό μου τις αρχές του και τις αξίες του.

 

Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στην αποτυχημένη και χαμηλού επιπέδου προσπάθεια του Κυρίου Άγγελου Ρούσου να χλευάσει, ξέχασε ότι υπάρχουν και κανόνες ευπρέπειας και τιμής.

 

Άλλωστε θα ήταν πιο φρόνιμο ως αντίπαλοι πολιτικοί παράγοντες να με κρίνει στο πεδίο αυτό που αφορά τη δράση μου στο Δήμο Θήρας.

 

Δε θα ακολουθήσω το ολίσθημα του Κυρίου Άγγελου Ρούσσου σεβόμενος το όνομα της οικογένειας του και  την μνήμη του πατέρα του.

 

Εγώ Κύριε Άγγελε Ρούσσο Ντράστο όταν έχω πει μια καλημέρα με έναν άνθρωπο και ακόμα περισσότερο χωρίς να έχω προκληθεί, δεν τον χλευάζω.

 

Δέχτηκα αήθη επίθεση αμέσως την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου  με την παράταξη του Δημάρχου Κυρίου  Νικόλαου Ζώρζου – ΘΗΡΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – μεταξύ άλλων είκοσι πέντε ονομάτων συνυποψήφιων μου.

 

Σας γνωρίζω Κύριε Άγγελε Ρούσσο ότι εγώ δεν είμαι είκοσι χρόνια μισθοδοτούμενος πολιτικός, όπως άλλοι που εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, δεν βγήκα να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου, ούτε με συνέντευξη, ούτε με δελτίο τύπου ή βιογραφικό ούτε χρησιμοποίησα κάθε μέσο για να προβληθώ ( αν και θα μπορούσα), διότι υπάρχουν έργα και  δράσεις μου που αν γινόταν γνωστά θα βοηθούσαν την υποψηφιότητα μου.

 

Προτιμώ να μιλώ μόνο όταν έχω συγκεκριμένα πράγματα να πω στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα Διοικητικά Συμβούλια, στις επιτροπές ή όπου πρέπει, χωρίς περιττά λόγια και κυρίως χωρίς λόγια που προσβάλλουν.

 

Ουδέποτε, τον λίγο καιρό που συμμετέχω σαν Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Κυρίου Νικόλαου Ζώρζου ή στα Διοικητικά συμβούλια επιτέθηκα σε μέλος της αντιπολίτευσης και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε.

 

Αντίθετα θεωρώ ότι ό ρόλος του καθενός σε μια Δημοκρατία είναι σεβαστός και για αυτό δεν καταφεύγω σε προσωπικές επιθέσεις.

 

Δίνω μάχες εντός και εκτός όπου χρειάζεται και  κριτή έχω την συνείδηση μου πρώτα και νοιώθω Ελεύθερος, μάρτυρες είναι όσοι κατά καιρούς έχω  συνεργασθεί.

 

Δεν άρπαξα ευκαιρίες, ούτε δημιούργησα προϋποθέσεις για να καταλάβω θέσεις ( ακόμη και όταν μου προτάθηκε), γιατί για μένα δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε περιμένω καταξίωση από τίτλους.

 

Σαν απλός στρατιώτης πέφτω πρώτος σε κάθε μάχη μικρή ή μεγάλη όπου χρειασθεί, στην δουλειά μου, για τον Δήμο, την εκκλησία και όπου αλλού μπορώ να βοηθήσω και για να ξεκαθαρίσω απολύτως την θέση μου, ζητώ όσοι με ψηφίσουν να το κάνουν επειδή με αγαπούν, επειδή έχουν εμπιστοσύνη στις προθέσεις μου, επειδή πιστεύουν στις όποιες ικανότητες μου, επειδή ξέρουν τις απόψεις μου, την στάση μου, τις προτάσεις μου, στην εργατικότητα μου και γιατί ξέρουν αν μπορώ να προσφέρω κάτι στο κοινωνικό σύνολο, αγνά όπως κάνω πάντα.

 

Εκτός των άλλων αναφερθήκατε επί λέξη:  << ότι οι μηχανές του εργοστασίου της ΔΕΗ της Σαντορίνης κάνουν ότι θέλουν η καθεμιά και πολιτική κάνουν οι μηχανές>> τους χαρακτηρισμούς αυτούς εγώ και όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΔΕΗ τους απορρίπτουμε και τους θεωρούμε απαράδεχτους, διότι ή έχετε άγνοια, ή γίνεται και για κάποιο σκοπό και προσπαθείτε να κινδυνολογήσετε και να υποβαθμίσετε την λειτουργία του εργοστασίου.

 

Αυτό είναι το Ευχαριστώ απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους που διακινδυνεύουν ακόμα και την ζωή τους στον δύσκολο έργο, μήνες τώρα, δουλεύοντας ακόμη και όταν δεν πληρώνονται, για την  αποκατάσταση του προβλήματος και την αναβάθμιση του εργοστασίου.

 

Και εγώ έπραξα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό την δεδομένη στιγμή, αλλά και σε όσα ακολούθησαν για να ωφεληθεί η Σαντορίνη μας όσο δυνατό περισσότερο όπως και έγινε.

 

Εσείς που είστε έξω από τον χορό δεν έχετε το δικαίωμα να κρίνετε με τέτοια προχειρότητα και τέτοια ανευθυνότητα τι γίνεται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ χωρίς να ξέρετε και να κατανοείτε.

 

Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για την πορεία των πολλών σημαντικών έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο νησί μας, θα μπορούσατε να είχατε έλθει να σας ενημερώσουμε και να  δείτε την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών.

 

Όσον αφορά τις προσλήψεις στις οποίες αναφέρεστε, όλες γίνονται μέσω ΑΣΕΠ Πανελλαδικά με κριτήρια ίδια εδώ και πολλά χρόνια και (επί Δημαρχία σας) και δεν είμαι ΑΣΕΠ , ούτε Διοικητής, Διευθυντής, ούτε Διοικητικός και επί πλέον ούτε προσλήψεις έχουν γίνει αν και υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

 

Κύριε Άγγελε Ρούσσο καλό είναι να μην οξύνεται το προεκλογικό κλίμα και να διατηρείται ένας πολιτικός πολιτισμός στα πλαίσια προτάσεων, αρχών και της αποτίμησης του έργου που έχει παραχθεί και των στόχων που έχουν επιτευχθεί, αφού είναι πανθομολογούμενο ότι, ποτέ η Σαντορίνη στην νεώτερη ιστορία της, δεν ήταν σε καλύτερο επίπεδο απ΄οτι σήμερα και έχει κερδίσει περισσότερες διακρίσεις από ποτέ και αύξηση του τουριστικού ρεύματος με τα ανάλογα αποτελέσματα, χάριν της συνεχούς και άοκνης προσπάθειας της σημερινής Δημοτικής Αρχής που με τις δράσεις της ανέδειξε και πρόβαλε την Σαντορίνη παγκοσμίως.

 

Αν όμως οι δηλώσεις σας σκοπό έχουν να με πλήξουν προσωπικά , τότε σας δηλώνω απερίφραστα ότι, λάθος πρόσωπο διαλέξατε ή σας υπέδειξαν, για να λασπολογήσετε και να ασκήσετε μικροπολιτική ισοπεδώνοντας τα πάντα.

 

Καλύτερα να ασχοληθείτε με τα αποτελέσματα της δικής σας δημοσκόπησης, όπως οι ίδιοι την δημοσιοποιήσατε και να αναρωτηθείτε – γιατί δεν απαντήθηκε ποτέ, – γιατί ο κόσμος δεν σας έκρινε κατάλληλο για αρχηγό, ενώ άλλα υποστηρίζατε αρχικά.

 

Γιατί άραγε από σίγουρος υποψήφιος Δήμαρχος όπως δηλώνατε βρεθήκατε στην ανάγκη να συμμαχήσετε με σφοδρούς σας αντιπάλους και χωρίς να είσθε εσείς  Αρχηγός.

 

Οι Σαντορινιοί ξέρουν και θα κρίνουν όλους μας.

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤ. ΝΟΜΙΚΟΣ – ΜΠΟΥΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

ΚΑΙ     ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΜΕ  ΤΗ

ΘΗΡΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Κου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΩΡΖΟΥ»