Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΥΜΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΜΕ & ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

 

 

WINE_AUG_2016Καθώς η Βεντέμα, ολοκληρώνεται και πολλά οινοποιεία, φτάνουν στο πάτημα των λιαστών σταφυλιών, απ’ όπου θα βγει ο πραγματικός χρυσός της Σαντορίνης· του Βινσάντο, πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για το κρασί.

Οι περισσότεροι αναφέρονται στην καταξιωμένη και σταθερή πλέον ποιότητα του Ασύρτικου και φυσικά δοκιμάζουν τις προηγούμενες σοδειές.

 

 

 

Το Wine & Spirits Magazine, στην Αυγουστιάτικη έκδοσή του ως “Κρασί του Μήνα” το Santorini Sigalas 2015, που είναι παλαιωμένο σε δρύινο βαρέλι (2015 Santorini Fermented in Oak Barrel). Το περιοδικό το βαθμολογεί με 94/100 και η γευσιγνώστρια Tara Q. Thomas σημειώνει χαρακτηριστικά: “ Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 35 τοις εκατό στη Σαντορίνη μετά από μια ανεμοθύελλα που σάρωσε το νησί, τον Απρίλιο του 2015. Τα σταφύλια που απέμειναν πέρασαν ένα ήσυχο και χωρίς θερμοκρασιακές εξάρσεις καλοκαίρι.SIGALAS_W&s

  Στο “Σιγάλας”, τα συμπυκνωμένα συστατικά τους πειθάρχησαν στο μαγικό περιβάλλον του ξύλινου βαρελιού αποκτώντας πλουσιότερη υφή και πιο πολυδιάστατη γεύση. Ενώ (αυτό το κρασί) χρειάζεται άλλα πέντε χρόνια στο μπουκάλι για να δείξει τον καλύτερο εαυτό του, είναι ήδη εντυπωσιακό στο πόσο γρήγορα οι αποχρώσεις ξύλου συγχωνεύονται με τις φρουτώδεις δημιουργώντας μια αίσθηση από λεμόνι στρογγυλεμένη ανάμεσα σε νύξεις ώριμου αγχλαδιού και φλούδας πορτοκαλιού, εποκαλύπτοντας ένα πλούτο ορυκτών και μπαχαρικών. Είναι ήδη πολύ αρμονικό, αλλά απλά δώστε του λίγο χρόνο στο κελάρι για να τελειοποιηθεί”.

 

 

  BLOOMBERG_HADJIDAKISTo Bloomberg, από την πλευρά του, επιλέγει το “ 2014 Hatzidakis Assyrtiko Santorini”, αναφέροντας: “Ένα ξεχωριστό λευκό κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Είναι διακριτά αλμυρό και ορυκτώδες με δομή λεμονιού και μια πλούσια, στιλπνή υφή”. Έχει έντονα αλμυρή γεύση, με τόνους λεμονιού.

 

 

 

 

 

CLEMENS_KARAMOLEGOSΕπίσης o Gus Clemens στο A-J Media και στο lubbockonline, προτείνει το “Artemis Karamolegos Santorini Dry Assyrtico 2014”, τονίζοντας: “Είναι ένα εξαίσιο ελληνικό κρασί, δημιουργημένο κατά 90% με Ασύρτικο σταφύλι. Διαθέτει μια ζωηρή μεταλλικότητα”.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *