ΝΕΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΡΟΥ, ΘΗΡΑΣ, ΚΡΗΤΗΣ

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ Ο π. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

 

 

O νέος επίσκοπος Σύρου Θήρας και Τοποτηρητής κρήτης

O νέος επίσκοπος Σύρου Θήρας και Τοποτηρητής Κρήτης

Μετά από 52 χρόνια παρουσίας στην υπηρεσία των ελλήνων Καθολικών, ο π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, επίσκοπος Σύρου και Θήρας και Αποστολικός τοποτηρητής Κρήτης , υπέβαλλε την παραίτησή του λόγω ορίου ηλικίας, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον Πάπα. Στη θέση του ορίσθηκε ο π. Πέτρος Στεφάνου, μέχρι τώρα Εφημέριος των Ενοριών Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία και Αγίου Ιωσήφ στο Βήσσα της Σύρου. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Καθολικής Επισκοπής Σύρου (www.Amen.gr) καθώς και ένα σύντομο βιγραφικό του παραιτηθέντος επισκόπου π. Φραγκίσκου από τη Wikipedia.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΚΣΟΠΗΣ ΣΥΡΟΥ

 
«Κατόπιν παραιτήσεως από τα επισκοπικά καθήκοντα, λόγω ορίου ηλικίας, του Σεβασμιότατου Επισκόπου μας, π. Φραγκίσκου Παπαμανώλη, ο Άγιος Πατέρας, ο Πάπας Φραγκίσκος,αφού έκανε δεκτή την παραίτησή του, ονόμασε Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης, τον Πανοσιολογιότατο π. Πέτρο ΣΤΕΦΑΝΟΥ, μέχρι τώρα Εφημέριο των Ενοριών Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία και Αγίου Ιωσήφ στο Βήσσα της Σύρου.
Ο νέος Επίσκοπος θα αναλάβει τα καθήκοντά του με την εις Αρχιερέα Χειροτονία του,η οποία θα γίνει στις 2 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, στην Πλατεία του Προσκυνήματος της Παναγίας της Φανερωμένης, επειδή ο Καθεδρικός Ναός επισκευάζεται».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ο π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης

Ο π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82