ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ

 

 

 

“Παρουσίαση του νέου δίγλωσσου βιβλίου του Γιώργου Ανωμερίτη για τον ιστορικό ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας

Ένα καινούργιο βιβλίο για τον πατριαρχικό – σταυροπηγιακό ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος. Πρόκειται για την Γ’ αναδιαρθρωμένη έκδοση με νεώτερα ευρήματα για το ναό με νέα δίγλωσση δομή (Ελληνικά – Αγγλικά).

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου θα γίνει στον χώρο του ναού την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ώρα 18:30, αμέσως μετά τον εσπερινό και τη Γενική Συνέλευση της ΑΜΚΕ « Οι φίλοι της Αγίας Αικατερίνας Οίας».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ κ. Εμμανουήλ Δαρζέντας, ο εκδότης κ. Νίκος Χαϊδεμένος και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Όπως είναι γνωστό ο ναός της Αγίας Αικατερίνας Οίας είναι από τους παλαιότερους ναούς του νησιού, αφού η πρώτη του οικοδόμηση έγινε περί το 1600 και η κυρίως ανακαίνιση του το 1720. Για το ναό αυτόν έχουν εκδοθεί τέσσερα πατριαρχικά σιγίλια από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (1641 έως 1761). Ο ναός φέρει ξυλόγλυπτο τέμπλο και σπάνιας αισθητικές φορητές εικόνες, μεταξύ των οποίων και 13 εικόνες του σπουδαίου Κυκλαδίτη αγιογράφου Χριστόδουλου Καλέργη.

Ήδη δίπλα στο ναό έχει διαμορφωθεί εκθετήριο με ιστορικά αντικείμενα του ναού, το οποίο, όπως και ο ναός , είναι επισκέψιμο με ελεύθερη είσοδο”.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Π.Σταμου λέει:

    Καλοταξιδο! Ποτε στην Αθηνα? Περιεχει κ εναν πλουτο ρωσικης προελευσης ιερων σκευων…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *