ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΕΙ Η 51ΧΡΟΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ

Αυτοσχέδιο βαρελότο, στην κατοχή των συλληφθέντων. Εκρηκτική βλακεία τεράστιου μεγέθους.

Αυτοσχέδιο βαρελότο, στην κατοχή των συλληφθέντων. Εκρηκτική βλακεία τεράστιου μεγέθους.

Τις νέες συλλήψεις για την αναστάσιμη τραγωδία στην Οία, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου. Έτσι το δρόμο για τον εισαγγελέα παίρνουν εκτός από τον 34χρονο και τον 23χρονο που συνελήφθησαν μετά το συμβάν, ένας 28χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς και τα 2 αδέλφια του, 24 και 16 ετών αντίστοιχα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν αυτοσχέδια, αλλά και τυποποιημένα εκρηκτικά. Εντύπωση όμως προκαλεί ένα ευμεγέθες αυτοσχέδιο βαρελότο η φωτογραφία του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Την ίδια ώρα η 51χρονη αμερικανίδα, που υπέστη ρήξη παχέος εντέρου από το ωστικό κύμα, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείο της Κρήτης, ενώ ο 55χρονος σύζυγός της –τραυματίας κι αυτός- δήλωσε: ««Τα χτυπήματα ήταν απανωτά. Η έκρηξη διαδέχθηκε η μια μετά την άλλη. Μας τίναξε πίσω η έκρηξη» δήλωσε ο 55χρονος και συμπλήρωσε: «Είδα τη γυναίκα μου να αιμορραγεί. Πολύς κόσμος. Όλα έγιναν ξαφνικά». Ερωτηθείς για την κατάσταση της γυναίκας του, η οποία για τρίτη ημέρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, στο Ηράκλειο, καθώς από την έκρηξη υπέστη ρήξη εντέρου, ο 55χρονος Αμερικανός το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν «Οι γιατροί μας έχουν φροντίσει και μας φέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Προσευχηθείτε για τη γυναίκα μου» (πηγή www.koutipandoras.gr).

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ: «ΠΡΟΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΝΟΣ»

είναι φριχτό κάποιος να πηγαίνει να κάνει Ανάσταση και να καταλήγει σε ένα Νοσοκομείο»., δήλωσε ο Δήμαρχος

«Είναι φριχτό κάποιος να πηγαίνει να κάνει Ανάσταση και να καταλήγει σε ένα Νοσοκομείο»., δήλωσε ο Δήμαρχος

 

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, σε δηλώσεις του στον Top Melody 104.9 FM, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας της άτυχης αμερικανίδας. «Μίλησα με το διοικητή του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Οι  εργαστηριακές εξετάσεις είναι καλύτερες», είπε. Ο Δήμαρχος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Θήρας, όπου επισκέφτηκε όλους τους τραυματίες και μίλησε με τους γιατρούς. «Ήταν και είναι μια μεγάλη στεναχώρια για μένα», είπε και πρόσθεσε, «Και δε μιλάω για τη δυσφήμιση του νησιού. Αυτό έρχεται δεύτερο. Προέχει ο ανθρώπινος πόνος που είναι πολύ πιο σοβαρός. Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσει ένας διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες γιατί είναι φριχτό κάποιος να πηγαίνει να κάνει Ανάσταση και να καταλήγει σε ένα Νοσοκομείο».