NEA ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP

 

 

 

 

Φωτογραφία: Ιπποκράτης Αλεξίου

“ Το σύστημα HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) -το οποίο αφορά στην τήρηση των κανόνων υγιεινής από όλους όσους παράγουν, διακινούν, επεξεργάζονται και διαθέτουν τρόφιμα- εφαρμόζει το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας στην επισιτιστική μονάδα του, σύμφωνα με την ΚΥΑ 487 / ΦΕΚ 1219B’ /2000.

Η εταιρεία Excellence and Lean στο πλαίσιο της πολιτικής της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και κατόπιν εγκρίσεως του ΔΣ της ΑΕΜΥ παρείχε δωρεάν τη συμβουλευτική της υποστήριξη στη μελέτη και διαμόρφωση του Εγχειριδίου για την καταγραφή των διαδικασιών και την εφαρμογή του συστήματος HACCP στο Νοσοκομείο. Τους ευχαριστούμε για την ευγενική τους χειρονομία.

Επισημαίνεται ότι προηγήθηκε ειδική εκπαίδευση της Τεχνολόγου Τροφίμων του Γ.Ν. Θήρας στο Γ.Ν. Α. «Γ. Γεννηματάς», καθώς και πολύμηνη προετοιμασία από την ομάδα εργασίας. Για τον έλεγχο των πρώτων υλών της επισιτιστικής μονάδας εγκαταστάθηκαν ψηφιακά θερμόμετρα υπέρυθρων laser στους ψυκτικούς θαλάμους. Επίσης, για τον έλεγχο της ασφαλούς παρασκευής γευμάτων στην κουζίνα του Γ.Ν.Θ. γίνονται χημικές και μικροβιακές αναλύσεις τροφίμων.

Η τήρηση όλων των απαιτούμενων προτύπων ασφαλείας και κανόνων στη λειτουργία του Νοσοκομείου αποτελεί διαρκές μέλημα της Διοίκησης του Γ. Ν. Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *