ΝΕΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΚΤΙΝΟΛΙΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

 

 

 

“Προμήθεια ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος πανοραμικών λήψεων

Ολοκληρώνεται η διαδικασία παραλαβής και εγκατάστασης υπερσύγχρονου ακτινολογικού μηχανήματος με το οποίο εξοπλίσθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για τη λήψη ψηφιακών πανοραμικών και κεφαλομετρικών ακτινογραφιών με ειδικές τομές στη γναθοπροσωπική περιοχή, για την απεικόνιση ιγμορείων και τη μελέτη της κροταφογναθικής αρθρώσεως. Το μηχάνημα διαθέτει ηλεκτρονικό αισθητήρα ψηφιακών λήψεων ιωδιούχου καισίου

Επιπροσθέτως με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα θα γίνεται ανάγνωση της εικόνας ταυτόχρονα σε 10 διαφορετικές θέσεις (viewing stations) εντός του Νοσοκομείου (Τμήμα Επειγόντων, Οδοντιατρείο, Παθολογικό, Ω.Ρ.Λ. ιατρεία), αλλά και αποστολή ηλεκτρονικά της εικόνας σε εξωτερικούς ιατρούς. Με την λειτουργία του νέου ακτινολογικού μηχανήματος το Γ. Ν. Θήρας θα προσφέρει:

  • γρήγορη απάντηση σε προβλήματα που αφορούν στη γναθοπροσωπική περιοχή, τα ιγμόρεια, τις βάσεις των κόγχων, και τη μελέτη των κροταφογναθικών αρθρώσεων.
  • οργάνωση ψηφιακού αρχείου για μακροχρόνια παρακολούθηση των περιστατικών και στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων.
  • παροχή ειδικών υπηρεσιών Ακτινολογικού Εργαστηρίου σε Ιδιώτες Ιατρούς, καθώς στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ανάλογο μηχάνημα και συνεπώς δημιουργία εσόδων στο Νοσοκομείο και μείωση αντιστοίχως του ποσού της κρατικής επιδότησης που αφορά τη λειτουργία του.
  • Ως εκ τούτου ειναι ιδιαίτερα χρήσιμο για Οδοντιάτρους, Ω.Ρ.Λ., Παθολόγους και άλλες ειδικότητες, τα περιστατικά των οποίων μπορούν να εξυπηρετηθούν στο πλαίσιο της υγειονομικής κάλυψης του νησιού και των όμορων νησιών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *