ΝΕΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟ SAF

ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

STELLATOU_AGGELIKI
www.santoriniartsfactory.gr
«Δυο παραστάσεις Σύγχρονου Χορού την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 21.30, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, στη Βλυχάδα.
Η πρώτη παράσταση έχει τίτλο «Μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ», από την Ομάδα Ύψιλον.
Στόχος της παράστασης είναι ο απόλυτος συγχρονισμός μεταξύ των δύο χορευτών, της Αγγελικής Στελλάτου και της Ιωάννας Αποστόλου. Κι αυτή η προσπάθεια των δύο σωμάτων γίνεται τελικά το περιεχόμενο και το μέσο της παράστασης.

rosaΟ θεατής καλείται να παρακολουθήσει όχι μια ιστορία με αρχή μέση τέλος, αλλά δυο σώματα που κινούνται, και με την κίνηση μεταφέρουν την ιστορία τους, τη μοναδικότητα τους. Οι δυο χορευτές στοχεύουν περισσότερο στην κιν-αίσθηση (είναι η αίσθηση που όλοι οι άνθρωποι έχουμε και μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε την θέση του σώματος μας, των μελών μας, την σχέση μας με τα αντικείμενα, με τον χώρο) και λιγότερο σε εγκεφαλική επεξεργασία. Μήνυμα τους και επιθυμία τους… να συναντηθεί κανείς με το έργο χωρίς οδηγίες, να σταθεί απέναντι του αθώος.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
Χορεύουν: η Αγγελική Στελλάτου και η Ιωάννα Αποστόλου
Μουσική: Sebastien Seixas
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη».

Η δεύτερη παράσταση έχει τίτλο «Rosa» με την Nina Dipla.

Η «Rosa» γεννήθηκε από την επιθυμία για διερεύνηση πάνω σε ό,τι είναι μακριά από τον αληθινό εαυτό μας και παράλληλα με τον εαυτό τον οποίο η κοινωνία εξαναγκάζει να υποδυθούμε. Κρυβόμαστε πίσω από μάσκες, για να επιβιώσουμε και να γίνουμε αποδεκτοί.
Τελικά γνωρίζουμε το αληθινό μας πρόσωπο; Πότε φοράμε τη «μάσκα» και πότε είμαστε «εμείς»; Η «Rosa» γεννήθηκε μέσα από εικόνες, ταξίδια, αναμνήσεις. Σαν αφιέρωμα στις γυναίκες της Μεσογείου. Παρελθόν δεν υπάρχει πια. Ούτε μέλλον. Η «Rosa» και κάθε Rosa είναι εδώ, υπάρχει δίχως μάσκα, γυμνή, βρίσκει επανειλημμένα την ηρεμία, το χαμόγελο, τη γαλήνη μέσα της και αναγεννιέται μέσα στην κοινωνία.
Το σόλο αυτό είναι εμπνευσμένο από την κρίση στην Ελλάδα και γενικώς στη Μεσόγειο. Ο γαλλικός Τύπος έγραψε για τη Rosa ότι είναι «μια κραυγή και μια κρίση, μια πρόσκληση για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια που χάνεται. Μια κραυγή για την Ελληνίδα γυναίκα, μια κραυγή για όλες τις γυναίκες.» Η Rosa γεννήθηκε από την επιθυμία μου να διερευνήσω ό,τι είναι μακριά από τον αληθινό εαυτό μας και παράλληλα τον εαυτό που η κοινωνία μάς εξαναγκάζει να υποδυθούμε. Η Rosa γεννήθηκε μέσα από εικόνες, ταξίδια και αναμνήσεις. Στην ουσία είναι ένα αφιέρωμα στις γυναίκες της Μεσογείου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία / Ερμηνεία: Nina Dipla
Μουσική : Roberto Alagna, David Darling, sound effects, Sons de la Nature, Carlos Carmo
Με την υποστήριξη: CND Lyon,
Micadanses, et RESIDENCE DE CREATION:Centre Choregraphique d’Orléans Josef Nadj.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 10.00€
ΜΕΙΩΜΕΝΟ: 8.00€
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ- ΒΛΥΧΑΔΑ, ΦΑΜΠΡΙΚΑ – ΦΗΡΑ (10.00- 15.00), www.viva.gr