«ΜΠΛΕ ΜΟΛΥΒΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΗΡΩΝ

«ΜΠΛΕ ΜΟΛΥΒΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΗΡΩΝ

 

Άξιο για βραβείο, είναι το έντυπο εξέδωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου Φηρών

Άξιο για βραβείο, είναι το έντυπο εξέδωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου Φηρών

Ένα έντυπο άξιο για βραβείο, εξέδωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου Φηρών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Σταματίνας Μάντζιου και Ευαγγελίας Παλόγλου. Ο τίτλος του είναι «Μπλε Μολύβια», αλλά το περιεχόμενό του παραπέμπει σε ουράνιο τόξο χρωμάτων, ιδεών, θεμάτων και απόψεων. Αυτό που το χαρακτηρίζει, είναι η διατύπωση της γνώμης των μαθητών που καταπιάνονται με ζητήματα της ηλικίας τους, αλλά και με τα μεγάλα αγκάθια της σημερινής συγκυρίας. «… Αν επικρατήσει αυτή η κατάσταση, σε 20 χρόνια θα είμαι σίγουρα άνεργη, χωρίς μισθό, μένοντας στα 23 με τους γονείς μου», αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαθήτρια, σχολιάζοντας το σκηνικό της κρίσης.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα «Μπλε Μολύβια», είναι αναμφίβολα η καλύτερη σχολική-εκδοτική προσπάθεια που έχει γίνει στη Σαντορίνη

Τα «Μπλε Μολύβια», είναι αναμφίβολα η καλύτερη σχολική-εκδοτική προσπάθεια που έχει γίνει στη Σαντορίνη

  Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων- μαθητών, που με επιμονή και υπομονή απευθύνθηκαν στους συμμαθητές τους, συμπληρώνοντας 203 (!) ερωτηματολόγια, εισπράττοντας απαντήσεις που αποτυπώνουν με εύγλωττο τρόπο την τρέχουσα κατάσταση. Αλλά από το σοβαρό έντυπο δεν λείπουν και οι εμπειρίες τους από τις επισκέψεις σε Ναύπλιο και Βενετία, τα ρεπορτάζ για τη μουσική, οι απόψεις για τον αθλητισμό, καθώς και ένα ευσύνοπτο, αλλά συγκινητικό αφιέρωμα στους πατριώτες που εκτέλεσαν οι Ναζί στο Βουρβούλο.   

  Θέματα διατροφής, αλλά και επισημάνσεις των κινδύνων και αυθαιρεσιών που κρύβει η βιομηχανία της ματαιοδοξίας (τα καλλυντικά), δε λείπουν από το 28σέλιδο πυκνοτυπωμένο περιοδικό που ασχολείται επίσης με τους κινδύνους του διαδικτύου, τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ υπάρχουν και  οι αναφορές σε τοπικά θέματα όπως το Νοσοκομείο. «Με τέτοιες πρωτοβουλίες και με τέτοια αποτελέσματα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πως το μέλλον που κρατούν τα παιδιά μας στα χέρια τους θα είναι καλύτερο» αναφέρει στο Editorial ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας.

  Τα «Μπλε Μολύβια», είναι αναμφίβολα η καλύτερη σχολική-εκδοτική προσπάθεια που έχει γίνει στη Σαντορίνη και αν έλειπαν από την ταυτότητα των κειμένων  οι τάξεις που φοιτούν τα παιδιά, θα μπορούσε άνετα να θεωρήσει κάποιος την ύλη ως δουλειά μεγάλων και έμπειρων στη γραφή.