ΜΙΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΠΙΝΘΗΡΟΒΟΛΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ SAF

«ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ»

 

romeo_juliet Στο χώρο του Santorini Arts Factory, περίμενε όλους τους επισκέπτες-θεατές, ένα ποτήρι σαμπάνια. Σπινθηροβόλα, δροσερή, ανάλαφρη και ελαφρώς μεθυστική. Όπως ακριβώς και η παράσταση που απόλαυσαν λίγο αργότερα. Όλοι ξέρουν για τον τραγικό έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας. Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν δει το θρυλικό έργο του Σαίξπηρ σε πάνω από 10 εκδοχές, είτε στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο, είτε στην τηλεόραση.
Αυτό όμως που είδαν όμως στο SAF, ήταν εντελώς διαφορετικό. Μια παράσταση τόσο καλοδουλεμένη και ανάλαφρη που σε άφηνε με ένα διαρκές χαμόγελο στα χείλη. Δύο ηθοποιοί που κινούνταν με φρενήρεις ρυθμούς, και με τη χρήση ελάχιστων σκηνικών αντικειμένων, απέδωσαν εξαιρετικά όλους (!) τους ρόλους του σαιξπηρικού αριστουργήματος. Και μάλιστα με μια τέτοια καλοδουλεμένη δομή που ακόμα κι όποιος δεν ήξερε καν το πρωταρχικό έργο το παρακολουθούσε αβίαστα και έφευγε στο τέλος, γνωρίζοντας τα πάντα.
Εκτός όμως από το φρενήρες ρεσιτάλ (φωνών και σωμάτων) των δύο ηθοποιών, το εύρημα της ζωντανής μουσικής επί σκηνής (στο πλάι δηλαδή) που έδινε εκείνο το «κατιτίς παραπάνω» που μετατρέπει κάτι πολύ καλό, σε απολαυστικό (άλλωστε και στην εποχή του Σαίξπηρ, δεν υπήρχαν κονσόλες ήχου, ούτε CD). Αλλά το πιο απολαυστικό κομμάτι, ήταν η άριστη δραματουργική επεξεργασία, το μοντέρνο «πείραγμα» δηλαδή που κατάφερε να ενσωματώσει το καλόγουστο χιούμορ, χωρίς να στερήσει τίποτα από τη συγκίνηση για την τελική μοίρα των δύο τραγικών εραστών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – διασκευή: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Live Μουσική: Kώστας Γάκης, Κώστας Λώλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφία αφίσας: Χρήστος Χατζηχρήστου
Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης – Κώστας Λώλος – Άκης Φιλιός
Ερμήνευσαν οι Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής