MIA ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ “SEA DIAMOND”

Η ΟΠΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΝΤΕΡΑΣ

 

  SEA_DIAMOND_OPTIKI_RYPANSHΜια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης του Sea Diamond, αναλύει ένα εξαιρετικό άρθρο-μελέτη στην ιστοσελίδα http://dasarxeio.com . Το υπογράφει η δικηγόρος κ. Σοφία Ε. Παυλάκη, και έχει τίτλο: “ΟΠΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ. Το αποτύπωμα της περιβαλλοντικής βλάβης στο επίπεδο του αισθητού”. Το σχετικό απόσπασμα που αναδημοσιεύει αυτούσιο η Santonews, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και ολόκληρο το άρθρο της νομικού, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Β2α) Η πρόσκρουση του κ/ζ Sea Diamond στην Καλντέρα Σαντορίνης

 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα περιβαλλοντικής προσβολής, που εκτός από σοβαρή οικολογική βλάβη αποτέλεσε και περίπτωση οπτικής – αισθητικής ρύπανσης, υπήρξε η πρόσκρουση και το μετέπειτα ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» στον Κόλπο της Καλντέρας Σαντορίνης, την 6η Απριλίου 2007.[7] Η εικόνα του προσαραγμένου πλοίου, καθώς γέρνει «τσακισμένο» πάνω στα βράχια της Καλντέρας και στα πρώτα σπίτια του οικισμού, εισβάλλει βίαια, αισθητικά και συναισθηματικά αφόρητα στην ήρεμη ομορφιά του τοπίου, καταδεικνύοντας την έντονη αντίθεση ανάμεσα στη θέα μιας περιοχής σπάνιας οικολογικής και αισθητικής αξίας και στο ναυαγισμένο πλοίο, που παρέμεινε επί μακρώ προσαραγμένο στα πρανή της Καλντέρας, μετά δε τη βύθισή του έως και σήμερα, στον πυθμένα της περιοχής.

Στο σημείο πρόσκρουσης υπήρξε ορατή βλάβη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς δημιουργήθηκε σοβαρή εστία παρούσας και μελλοντικής, κατά το Δικαστήριο, περιβαλλοντικής μόλυνσης και υποβάθμισης, παρατεινόμενη έκλυση πετρελαιοειδών και σταδιακή διάβρωση του σκελετού του πλοίου, η οποία κρίθηκε δυνατή να οδηγήσει σε περαιτέρω ρύπανση εξ αιτίας των βαρέων μετάλλων και λοιπών ρυπογόνων υλικών, που σταδιακά αποδεσμεύονται στο υδάτινο περιβάλλον της περιοχής. Ταυτόχρονα, προκλήθηκε και βλάβη του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος (όπως γενικά νοούνται το οικιστικό και πολιτιστικό περιβάλλον), ομοίως εκδηλωθείσα υπό τη μορφή οπτικής – αισθητικής ρύπανσης, δεδομένου ότι το προσαραγμένο πλοίο σχεδόν άγγιξε τα ακρινά σπίτια του οικισμού, τα οποία έχουν ανεγερθεί κατά το πρότυπο της εντόπιας, ιδιαίτερης και προστατευόμενης αρχιτεκτονικής.

Μετά τη βύθιση του πλοίου, η εμφάνιση εκτεταμένης κηλίδας από τη διαρροή πετρελαιοειδών καυσίμων και άλλων επικίνδυνων υλικών στον υδάτινο ορίζοντα της Καλντέρας συνιστά ακόμα μία χαρακτηριστική περίπτωση θαλάσσιας οπτικής ρύπανσης, η οποία υποβάθμισε έτι περαιτέρω το υδάτινο και παράκτιο περιβάλλον της περιοχής, που αποτελεί προστατευόμενο τοπίο και παγκόσμιο πόλο έλξης τουρισμού. Διερευνώντας εν συνεχεία το δικαστήριο τις επιπτώσεις από το ναυτικό αυτό συμβάν, επί τη βάσει και της στοιχειοθέτησης οπτικής βλάβης, διατύπωσε, μεταξύ άλλων, την άποψη ότι το πλοίο δίνει την εντύπωση «ξένου σώματος» που υποβαθμίζει το ιδιαίτερο τοπίο της Καλντέρας και πλήττει καίρια το δικαίωμα κάθε κατοίκου ή παραθεριστή για ακώλυτη απόλαυση, χρήση και κάρπωση του περιβάλλοντος, συνιστώντας έτσι προσβολή της προσωπικότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σαντορίνης, αλλά και της τοπικής οικονομίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *